Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Brugklassen van de Willem naar Dorpsbehoud

20 december 2019 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - De laatste schoolweek van het kalenderjaar is het Activiteitenweek op het Willem de Zwijger College. Leerlingen uit de brugklas gingen in dat kader naar Museum Dorpsbehoud om meer van de geschiedenis van Papendrecht te weten te komen.

Aan de hand van een vragenformulier verdiepten zij zich o.a.  in de watersnoodramp, het neergestorte Lancastervliegtuig in WO II, het leven van een gevangene, het huishouden in de jaren ’50 en de brommers van Avaros, die in Papendrecht gefabriceerd werden. De vrijwilligers van het museum waren de bruggers daarbij behulpzaam.

Voor veel leerlingen, maar ook voor de begeleidende docenten, ging er achter de deur van de voormalige Marechausseekazerne een wereld open. Ze vonden het een leuk en interessant uitje en het bekertje fris in de ouderwetse keuken smaakte natuurlijk ook lekker.

Op de foto: Mario Borghouts van het museum wijst de leerlingen op de bijzondere details van deze Avaros brommer. (Foto © Marijke Klunder)

Lees meer over:

willem museum dorpsbehoud
Deel dit bericht met je vrienden!