zondag 24 januari 2021

Alles over Papendrecht

Alle leerlingen Prins Constantijn ontvangen een Dopper

9 januari 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - In 2020 krijgt duurzaamheid extra aandacht op Kindcentrum Prins Constantijn. Dinsdag 7 januari is de school gestart met het scheiden van ons afval. De school deed dit al gedeeltelijk, maar gaat nu meedoen met een speciaal project voor scholen dat aangeboden wordt door HVC.

Ze zamelen nu PMD, restafval, GFT en papier apart in. HVC heeft aan iedere groep een bezoek gebracht om voorlichting te geven: hoe zamel je het apart in én waarom is het belangrijk? Ook mochten de kinderen een kijkje nemen bij én in de vuilniswagen.

Dopper
Naast het scheiden van afval is het verminderen van afval natuurlijk ook belangrijk. De gemeente Papendrecht heeft daarom alle kinderen een Dopper fles gegeven die ze vanaf nu ook allemaal gaan gebruiken in plaats van plastic flesjes of drinkpakjes. In maart volgt er een schoolbreed project over duurzaamheid.

Deel dit bericht met je vrienden!