Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt derde ronde in landelijke competitie

13 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag stond de derde ronde in de landelijke competitie gepland voor de complete wedstrijdploeg van de Geul. Het was een belangrijke wedstrijd voor de Geul, handhaving in de C- klasse is het doel voor dit seizoen. Er werden veel PR’s op de klokken gezet met als uitschieter Robin Schols, die op de 200 wissel maar liefst 21 seconden van zijn beste tijd afhaalde. Maar ook de tijdsverbetering van zijn zus Jasmijn op de 200 school mocht er zijn, zij haalde 14 seconden van haar beste tijd af.

De wedstrijd startte met twee estafettes. Op de 4x50 vrij voor jongens junioren 4 zwom het Geulteam met Robin Schols, Jesper van Tilburg, Senna Veth en Dylan Groeneveld naar een hele knappe 3e plaats, zeker gezien het feit dat Jesper en Senna nog in de categorie minioren zwemmen. Het meisjesteam met Laura ’t Lam, Daphne van Tilburg, Donna Verhoef en Lois van Valen zwom op dezelfde afstand overtuigend naar het goud.

In de categorie dames zwom Sam IJzerman naar een 4e plaats op de 200 school, een 7e plaats op de 200 rug en een 6e plaats op de 50 vlinder. Esmée Roodenburg werd 6e op de school, 6e op de rug en 4e op de vlinder. Bij de heren was er een PR voor Yaro Roodenburg op de 50 vlinder. Max Muller werd 5e op de 200 rug, Ivan Van Omme werd op deze afstand 6e en voegde daar een 4e plaats op de 200 school aan toe.

Brandon Groeneveld tikte als 3e aan op de 200 wissel bij jongens jeugd, Erik Verhagen liet op deze afstand een PR noteren. Op de 100 vlinder werd Brandon 4e. Bij de meisjes was er een 3e plaats en een PR voor Laura ’t lam op de 100 vlinder, op de 200 wissel werd ze 5e. De overige punten kwamen op naam van Dana Kleijn.

In de categorie jongens junioren 4 veroverde Robin Schols het zilver op de 200 wissel en ook op de 100 vrij pakte hij in een PR de zilveren medaille. Bij de meisjes zwom Naomi Hardam een PR op beide afstanden. Lois van Valen tikte als 2e aan op de 100 vrij en Daphne van Tilburg werd 3e op de 200 wissel.

Bart Tuinenburg liet in zijn eerste wedstrijd voor de Geul in de categorie jongens junioren 2 op zowel de 100 rug als de 200 school een PR noteren. Bij de meisjes was Donna Verhoef goed voor het goud op de 200 school, in een PR, en het zilver op de 100 rug. Op deze laatste afstand verbeterde ze haar 50 metertijd en haar 100 metertijd. Ook Jasmijn Schols verbeterde zich op allebei de afstanden, op de 200 school verbeterde ze ook haar 100 metertijd.

In de categorie jongens minioren 6 pakte Jesper van Tilburg het goud op de 50 rug en op de 100 school was er een zilveren medaille en een PR voor Paul Ruitenberg. Rens van der Es, Bas van Helden en Senna Veth lieten allemaal 2 PR’s noteren en Matthias Raimond en Milan Heuvelman zetten 1 PR op de klokken.

Bij de allerjongste zwemmers was er goud voor Bjurn Nijhof op de 25 vlinder en de 50 vrij. Sofie Zevenhoven zwom beide afstanden voor de eerste keer en pakte meteen twee keer het goud. Roos Kleijn werd op de 50 vrij 2e en op de 25 vlinder 3e, Sanne Heuvelman werd 3e op de 50 vrij en 2e op de 25 vlinder. Eline van Berkel zwom een PR op de 25 vlinder.

Tenslotte stonden er nog twee estafettes op het programma. Voor de heren de zware  4x200 vrij, waarbij Yaro Roodenburg, Robin Schols, Ivan van Omme en Max Muller voor een 3e plaats tekenden. De dames zwommen 4x100 wissel en het Geulteam met Esmée Roodenburg, Sam IJzerman, Laura ’t Lam en Faustine Mussig pakte ook een bronzen medaille.

Het is nu afwachten wat deze prestaties gaan betekenen voor de stand in de landelijke competitie.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!