dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

Crisis bij PKC na thuisverlies tegen DOS'46

13 januari 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op zaterdag 11 januari 2020 speelde PKC de thuiswedstrijd tegen DOS'46.

PKC startte opnieuw zonder Laurens Leeuwenhoek, hij heeft nog altijd te veel last van een blessure. Daan Koppenol stond in de basis, ten faveure van Randy Oosting. PKC pakte een snelle voorsprong van 5-2, maar daarna kwam DOS'46 terug tot 6-6. Daarna nam DOS'46 het over met een voorsprong door het statische spel van PKC. Jelmer Jonker van DOS'46 kreeg na een opstootje met Daan Koppenol de rode kaart en werd noodgedwongen vervangen door Max Malestein.

Bij rust is de voorsprong voor DOS'46 één punt: 10-12. DOS'46 kwam ontzettend sterk uit de rust, de Nijeveners schoten zuiver en wisten dan ook uit te lopen. De gehele tweede helft was erg onrustig met veel frustraties van beide teams. PKC schoot niet goed genoeg waardoor DOS'46 een gaatje van zes kon slaan. Hoewel DOS'46 Leander Zwolle nog geblesseerd van het veld zag gaan, liet het de overwinning niet meer uit handen glippen. Bonuspunten voor DOS'46, dat zo graag omhoog wil kijken.

Eenoverwinning zat er geen moment in en het vertoonde spel was ook bedroevend.

Na het thuisverlies tegen Koog Zaandijk is het al het tweede thuisverlies van PKC dit seizoen.

Een lichtpuntje was wel de rentree van routinier Suzanne Struik.

Komende zaterdag komt landskampioen en concurrent Fortuna naar Papendrecht toe, wat nu al een cruciaal duel wordt voor een top-4 klassering.

Lees meer over:

korfbal pkc
Deel dit bericht met je vrienden!