zondag 13 juni 2021

Alles over Papendrecht

Nieuwe kastanjebomen op het Vlak

Nieuwe kastanjebomen op het Vlak

13 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In Dordrecht zijn de afgelopen jaren heel wat kastanjebomen geveld vanwege de kastanjebloedingsziekte. De gemeente plant zoveel mogelijk bomen terug. Aan het Vlak komen er twee nieuwe, kleine kastanjebomen. Dat gebeurt op initiatief van twee docenten van het Wellant College, voor wie de oude kastanjeboom tegenover tapasbar 't Vlak de vaste afspreekplek was om samen naar school te rijden.

Leerlingen van het Wellant College planten aanstaande woensdag samen met wethouder Marco Stam de nieuwe boom. Ook op de plek waar vorig jaar een kastanjeboom omwaaide, op de hoek van de kruising Vlak/Wolwevershaven, komt een nieuwe kastanjeboom. De bomen die geplant worden, zijn tussen de 5 en 7 jaar oud.

Deel dit bericht met je vrienden!