dinsdag 7 december 2021

Alles over Papendrecht

Willem de Zwijger College benoemt nieuw lid van de directie

14 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - Het Willem de Zwijger College heeft Aat van Genderen per 1 februari benoemd als lid van de directie.  Janke van der Zaag, voorzitter van het College van Bestuur, maakte dit tijdens een drukbezochte nieuwjaarsreceptie op 6 januari bekend. “Zijn taken zullen vooral gerelateerd zijn aan onderwijs maar hebben een nadruk op bedrijfsvoering. Samen met hem en met Frans Bleumer, de andere directeur, kunnen we als directie en bestuur bouwen aan een solide schoolorganisatie. Wij zijn blij iemand gevonden te hebben met hart voor onderwijs en kennis van bedrijfsmatig werken, samenwerken en vernieuwen. Dat is nodig om het huidige succes van de school verder uit te bouwen”.

Aat van Genderen is momenteel ook verbonden als directeur-bestuurder aan de openbare basisscholen in Alblasserdam. “Dat blijft voorlopig ook zo” vertelt hij. “Ik wil eerst zorgen voor een goede, gezonde toekomst voor deze basisscholen. Vanuit mijn rol bij het Willem de Zwijger College kan ik straks blijven werken aan de verbinding tussen het basis- en voortgezet onderwijs. Ouders moeten ervan op aan kunnen dat de voor kinderen grote stap naar de brugklas goed wordt begeleid. Met vernieuwende programma’s gebeurt dit al in samenwerking met het Willem de Zwijger College.”
Aat behaalde ooit zijn vwo-diploma op de school waar hij nu voor gaat werken. “Ook mijn kinderen hebben hun vwo-diploma behaald op deze mooie school. Hoe gaaf is het dan daar nu zelf te gaan werken. De afgelopen jaren heb ik als extern adviseur al kennis gemaakt met de school en collega’s, straks dus als directeur. Ik heb er zin in.”

Het Willem de Zwijger College heeft vestigingen in Papendrecht en Hardinxveld-Giessendam.  Met de slogan “De Willem gaat op Maat” biedt De Willem gepersonaliseerd onderwijs aan van VMBO tot en met Gymnasium. Door middel van doorlopende leerlijnen wordt de stap van basisschool naar voortgezet onderwijs verkleind. Dit geldt voor alle leerlingen en in het bijzonder voor zeer jonge leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn.

Deel dit bericht met je vrienden!