Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Zwemmers zv De Geul presteren goed op ONMK

27 januari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen weekend was het weer zover: tijd voor de masters (20+-ers) van zv De Geul om in actie te komen op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen (ONMK). Dit keer waren ze te gast in het nieuwe Zwemcentrum Rotterdam van donderdag 23 januari t/m zondag 26 januari 2020. Twaalf dames en drie heren streden voor de Papendrechtse zwemvereniging in diverse leeftijdscategorieën om de medailles, maar ook voor goede persoonlijke tijden. Ondanks de sterke concurrentie mochten de resultaten er weer zijn.

Goud was er voor de dames estafette 4x 200m vrije slag in de categorie 160+ bestaande uit Marijke Campfens, Eline Molle, Erica Muller en Nanda van Heteren. Geerdien Meerwaldt heeft drie individuele medailles gewonnen: brons op de 200m schoolslag, zilver op de 100 en 200m vrije slag. Derde in een persoonlijk record (pr) is Nanda van Heteren geworden op de 1500m vrije slag. Op diezelfde afstand wist Marijke Campfens in haar leeftijdscategorie eveneens naar het brons te zwemmen. Op de 4x 50m vrije slag wisten de dames Marian Nederlof, Aafke Groot, Marijke Campfens en Nanda van Heteren ook de derde plek te behalen in de categorie 160+. Debutante op een ONMK, Melissa Buijens, wist op de 50 en 100m vrije slag een pr te zwemmen. En Erica Muller zwom naar een mooi pr op de 400m vrije slag.

De dank van de zwemmers gaat ook uit naar de heren van zv De Geul, Arjan van Tilburg, Ivan van Omme en Arjan Wijnmaalen, die dankzij hun bekwaamheid met de Elektronische Tijdwaarneming (ETW) het toernooi zeer goed wisten te begeleiden.

Op de foto: Van links naar rechts: Marian Nederlof, Arjan van Tilburg, Ivan van Omme, Annemarie Straetemans, Aafke Groot, Eline Molle, Geerdien Meerwaldt, Uli van Us, Erica Muller, Marijke Campfens en Jeff van Loon.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!