Friday 24 September 2021

Alles over Papendrecht

Gemeente Papendrecht verkoopt aandelen Eneco voor 27 miljoen euro

31 januari 2020

PAPENDRECHT - Samen met vele andere Nederlandse gemeenten verkoopt Papendrecht haar aandelen van Eneco. De gemeenteraad heeft hier gisteren tijdens de raadsvergadering haar akkoord voor gegeven. Alle partijen, op GroenLinks na, stemden voor de verkoop.

De aandelen worden uiteindelijk verkocht aan een samenwerkingsverband van Mitsubishi Corporation en Chubu Electric Power. De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd, de prijs en de voorwaarden van het bod van Mitsubishi bleken uiteindelijk de beste te zijn. De gemeente zegt nauw betrokken te zijn geweest bij de verkoop op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau maar kan vanwege de beursgevoeligheid niks zeggen over biedingen van andere partijen.

Gemeente Papendrecht verwacht netto ongeveer 27 miljoen euro over te houden aan de verkoop van de aandelen. Er zijn  momenteel nog geen plannen wat er met deze financiële meevaller gaat gebeuren. De gemeente zegt pas in de beraadslagingen voor de begroting van 2021 te bekijken hoe ze dit bedrag zal gaan aanwenden.

Ook de Gemeente Rotterdam gaf gisteren groen licht voor de verkoop. Dit betekent dat de benodigde meerderheid van 75% van het aandelenkapitaal is toegezegd en dat de verkoop definitief door zal gaan.

Lees meer over:

eneco aandelen
Deel dit bericht met je vrienden!