Saturday 25 September 2021

Alles over Papendrecht

Start bouw nieuw politiebureau in september 2020

1 februari 2020

PAPENDRECHT - De eenheid van politieteam Rotterdam heeft aangegeven een nieuw politiebureau te willen voor het basisteam Drechtsteden Buiten. Er is gekozen voor een kavel aan de Burgemeester Keijzerweg 26, ter hoogte van park Noordhoekse Wiel. Deze locatie is aantrekkelijk omdat het centraal in het teamgebied van het basisteam ligt. De politie wilt zo het primaire proces van het basisteam beter ondersteunen, de kwaliteit van de huisvesting verbeteren en de exploitatiekosten per jaar verlagen.

Nieuw bestemmingsplan
Het huidige bestemmingsplan staat een politiebureau op de locatie echter niet toe. Daarom is er nu een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld om medewerking te kunnen verlenen aan het initiatief.

De politie wil in september 2020 starten met de bouw van het nieuwe bureau. De gemeente heeft wel enkele eisen aan de beeldkwaliteit van het gebouw en zal deze eisen meegeven aan de architect, die het bureau zal gaan ontwerpen.

De gemeente zal de komende maanden een ontwerpbestemmingsplan opstellen om de plannen te kunnen realiseren. Dit plan wordt dan gepubliceerd op de gemeentelijke website en in het gemeentehuis ter inzage gelegd. Een ieder heeft de mogelijkheid tegen het ontwerpbestemmingsplan een zienwijze in te dienen. Na afloop van de inzagetermijn zullen deze zienswijzen worden behandeld en eventuele vragen worden beantwoord.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!