Saturday 18 September 2021

Alles over Papendrecht

De Geul zwemt prima derde ronde in Regiocompetitie

3 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse Sportcentrum de derde ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt uit in de B-klasse en handhaving is het doel voor dit seizoen. Aan de inzet van de zwemmers zal het niet liggen, er werden deze zaterdag flink wat tijden verbeterd. De grootste tijdsverbetering kwam op naam van Roos Kleijn, die bij meisjes minioren 5 op de 100 rug maar liefst 13 seconden van haar beste tijd afhaalde. Ook de prestatie van Senna Veth, een PR van bijna 10 seconden op de 100 vrij is het vermelden waard.

De wedstrijd begon met een 4x50 vrij estafette voor de dames en het Geulteam met Daphne van Tilburg, Debra de Lange, Faustine Mussig en Sam IJzerman pakte hier een 5e plaats. Hierna volgde een gemengde estafette in de categorie 11 tot 15 jaar waarbij Dylan Groeneveld, Robin Schols, Laura ’t Lam en Evi Kleijn naar een mooie 4e plaats zwommen.

De jongste zwemmers kwamen aan de start voor de 100 rug en 50 vrij. Rens van der Es zwom op beide afstanden een PR en ook Paul Ruitenberg verbeterde zichzelf 2x, wat hem op de 50 vrij een 7e plaats opleverde.  Owen Houdé kan nog niet voor de punten meezwemmen maar zette op de 50 vrij wel de 5e tijd op de klokken.

In de categorie meisjes junioren 2 was er een 7e plaats en een PR voor Donna Verhoef op de 100 vrij, op de 100 rug werd ze 5e. De overige punten kwamen op naam van Jasmijn Schols. Bij de jongens in deze categorie zwom Dylan Groeneveld naar een 5e plaats op de 100 vrij en een 5e plaats met PR op de 100 rug. De overige wedstrijdpunten kwamen van miniorenzwemmer Jesper van Tilburg. Bart Tuinenburg mag ook nog niet officieel voor de punten meezwemmen maar hij zwom een PR op de 100 vrij en zette de 4e tijd op de klokken op de 100 rug in eveneens een PR. Senna Veth zwom een PR van 6 seconden op de 100 rug.

In de categorie meisjes junioren 4 dook Laura ’t Lam op de 50 vrij voor het eerst onder de 30 seconden, het leverde haar een bronzen medaille op. Ook op de 100 vlinder liet ze een PR noteren en werd 4e. Evi Kleijn verbeterde zich ook op beide afstanden. Bij de jongens in deze categorie werd Robin Schols 4e op de 50 vrij.

Indra Morillas Gonzales startte voor het eerst op de 100 rug en 100 school bij meisjes jeugd en bracht het er prima vanaf. Dana Kleijn zwom een PR op de 100 rug en Daphne van Tilburg verbeterde zich op de 100 school.  Bij de jongens werd Robin Schols op de 100 school 4e in een PR en ook Brandon Groeneveld verbeterde zijn tijd. Op de 100 rug maakten zij het heel spannend, uiteindelijk werd Robin 9e en Brandon 10e , beiden in een PR.

Sam IJzerman was bij de dames goed voor een 4e plaats op de 100 rug en de 50 school, op de 200 wissel werd ze 6e.  De overige wedstrijdpunten kwamen van Debra de Lange en Faustine Mussig.
Bij de heren liet Joran Bakema een PR noteren op de 50 school. De punten werden verder bij elkaar gezwommen door Ivan van Omme en Max Muller.

Het herenestafetteteam met Ivan van Omme, Robin Schols, Max Muller en Brandon Groeneveld werd op de 4x50 wissel 7e en het gemengde juniorenteam met Donna Verhoef,  Jesper van Tuilburg, Laura ’t Lam en Dylan Groeneveld werd op de 4x50 vrij mooi 4e.

De laatste ronde in deze Regiocompetitie wordt begin maart gezwommen en dan zal de beslissing vallen of de Geul zich handhaaft in de B-klasse of een stapje terug moet doen.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!