Sunday 19 September 2021

Alles over Papendrecht

Veel ideeën voor de openbare ruimte bij de Staringlaan

6 februari 2020 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - In 2019 voerde Woonkracht 10 grootschalige renovatiewerkzaamheden uit aan de twee noordelijkste flats in de Staringlaan. Dit is nu klaar. Werkzaamheden aan de twee zuidelijke flats zijn net gestart.

Nu Woonkracht10 klaar is met de twee flats, wil de gemeente de openbare ruimte aanpakken en daar de bewoners bij betrekken. Daarom hielden de gemeente en Woonkracht10 samen een inloopmiddag op woensdag 5 februari op het grasveld in de Staringlaan. In een tent werd volop met elkaar van gedachten gewisseld en kinderen genoten van het springkussen.

Bewoners konden hun ideeën inbrengen over het straatwerk, het aangrenzende groen en het speelterrein. Samen met de bewoners keken we ook of bewonersinitiatieven kunnen worden uitgevoerd en of we ook maatregelen kunnen nemen die gunstig zijn voor de klimaatverandering.

De planning is dat de gemeente de werkzaamheden in de eerste helft van 2020 uit laat voeren. Door de samenwerking met Woonkracht10 sluit de kleinschalige herinrichting dan mooi aan op de vernieuwde flats.

Foto: Richard van Hoek

Lees meer over:

woonkracht10 Staringlaan
Deel dit bericht met je vrienden!