dinsdag 30 november 2021

Alles over Papendrecht

PKC boekt mooie overwinning op Blauw-Wit: 30-24

10 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - PKC heeft een degelijke overwinning geboekt op Blauw-Wit (A). In de eerste helft namen de dames van beide teams het initiatief met twee snelle treffers van Julie Caluwé en twee vrije ballen van Mandy Koelman.

Het begin was verder niet erg hoogstaand, op een mooie treffer van Richard Kunst na. Pas halverwege het eerste bedrijf begon het te lopen bij PKC en doordat Blauw-Wit niet kon bijblijven werd er gerust met 19-10. De bezoekers kwamen scherp uit de kleedkamer en brachten de spanning terug: 21-16.

Via Richard Kunst en Olav van Wijngaarden werd het verschil weer acht, waarna Laurens Leeuwenhoek zijn rentree kon maken. PKC kon de wedstrijd vervolgens uitspelen, zonder dat Blauw-Wit nog gevaarlijk in de buurt zou komen. (Uitslag: 30-24).

In deze speelronde dertien pakte GG/IJskoud de Beste belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, door concurrent Tempo in een rechtstreeks duel te verslaan. Ook DOS'46 boekte een belangrijke zege: in eigen huis werd buurman LDODK/Rinsma Modeplein met ruime cijfers aan de kant gezet, waardoor de Nijeveners nu in punten gelijk komen met de Friezen. DVO/Accountor kon de zegereeks van de afgelopen weken niet voortzetten. KZ/Thermo4U was in Bennekom de sterkste.

De uitslagen van speelronde dertien in de World Korfbal League zijn:

GG/IJskoud de Beste - Tempo: 17-13
PKC/SWKGroep - Blauw-Wit (A): 30-24
Fortuna/Delta Logistiek - TOP/SolarCompleet: 20-26
DVO/Accountor - KZ/Thermo4U: 25-29
DOS'46 - LDODK/Rinsma Modeplein: 24-18

Bron: KNKV.

Lees meer over:

korfbal pkc
Deel dit bericht met je vrienden!