Thursday 23 September 2021

Alles over Papendrecht

Drechtstreek ook te sterk voor Heukelum

10 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - In de uitwedstrijd tegen Heukelum is Drechtstreek er opnieuw in geslaagd om de volle winst te behalen. In een sportieve wedstrijd won het met 0-3 van Heukelum dat na twee overwinningen op rij niet tot scoren kwam. In tegenstelling tot de eerste onderlinge ontmoeting die met 2-4 door Heukelum werd gewonnen, gingen de drie wedstrijdpunten nu mee naar Papendrecht.
In het eerste deel van de wedstrijd hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Er werden aan beide kanten kansen gecreëerd. Heukelum was dicht bij een openingsdoelpunt maar doelman Joris Moesman wist de bal uit een goed genomen vrije trap in de uiterste rechterhoek van zijn doel te onderscheppen.

Voorin bij Drechtstreek werd steeds gevaar gesticht door Ties van Aggelen en Thijs den Dunnen die elkaar steeds beter lijkten te kunnen bereiken. Halverwege de eerste helft was het Job van Vliet die in een rush naar voren de bal over rechts naar Thijs den Dunnen speelde. Die bracht de bal direct onder controle en plaatste hem diagonaal naar de verste paal, precies op maat voor de voeten van Ties van Aggelen die de 0-1 op het bord bracht. Kort voor rust bracht Mart Wielaard de stand zelfs op 0-2 toen hij er vanaf de middellijn bijna ongehinderd alleen vandoor ging op een pass van Thijs den Dunnen. Vlak voor doelman Yoerik van der Padt aarzelde hij niet en passeerde de doelman feilloos: 0-2.

In de tweede helft bleef Drechtstreek de bovenliggende ploeg. Het overtroefde zijn tegenstander met attent en goed voetbal en het bleef kansen creëren. Het was zonde voor Thijs den Dunnen dat een schot van hem na een goed teruggelegde bal van Mark Kunst op de paal eindigde. Ties van Aggelen wist niet lang voor het eind van de wedstrijd de eindstand op 0-3 te bepalen. Heukelum kwam daarna nog eenmaal heel dicht bij een doelpunt maar Ralph van der Giessen was snel genoeg om de bal net voor de lijn weg te werken. 

Zo deed Drechtstreek goede zaken in een sportieve wedstrijd waarin de goed leidende scheidsrechter Michel van de Luitgaarden de kaarten op zak kon houden. Volgende week speelt Drechtstreek de thuiswedstrijd tegen GJS uit Gorinchem. Die ploeg zag zijn wedstrijd tegen EBOH zaterdag bij een 3-0 voorsprong in de tweede helft gestaakt worden. Aanvang van de wedstijd Drechtstreek – GJS is 14.30 uur.

Lees meer over:

Drechtstreek voetbal
Deel dit bericht met je vrienden!