dinsdag 26 oktober 2021

Alles over Papendrecht

IJshockeywedstrijd van Dordrecht Lions van dichtbij bekeken door sportklas van de Willem

19 februari 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Op zaterdag 1 februari zijn de sportklasleerlingen van het Willem de Zwijger College uitgenodigd door de Dordrecht Lions om een thuiswedstrijd bij te wonen. Voor de meeste leerlingen was dit de eerste keer dat zij met deze sport in aanraking kwamen. Een ontzettend gave beleving, waarbij de meeste leerlingen de eerste minuten echt onder de indruk waren van het  ‘geweld op het ijs.’ Het gaat zo ontzettend hard en dat zorgt er geregeld voor dat de spelers de boarding raken en hard ook. Snelheid, behendigheid, tactiek op het ijs, tactiek in het wisselen, lichamelijk contact: het komt allemaal voorbij in het ijshockey.

Voor zowel de leerlingen als de  docenten was het onwijs gaaf om dit van dichtbij te zien.
Alle sportklasleerlingen mochten na de eerste periode van 20 minuten meedoen aan het puckgooien. Zodra het signaal klonk mogen de gekochte pucks dan het veld op worden gegooid en degene die het dichtst bij de middenstip kwam, kon een mooie prijs winnen.

Helaas zat de prijswinnaar niet bij het Willempubliek. Desondanks was het een ontzettend leuke avond met een zeer spannende wedstrijd, die helaas in de overtime periode net werd verloren door de Dordrecht Lions.

Na de wedstrijd mochten de leerlingen met de spelers op de foto en was er nog een kort praatje met de keeper Peter Seton. Door Peter was de sportklas uitgenodigd, dus super leuk om hem ook in actie te zien. Naast Peter stond er nog een bekende op het ijs: Bram de Bruijn, leerling uit 4 vwo van de Willem.

Foto's van docente lichamelijke opvoeding Sabine Bikker.

Deel dit bericht met je vrienden!