Monday 27 September 2021

Alles over Papendrecht

Paul en Jesper naar de Jaargangwedstrijden in Leiden

2 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Speedo Jaargangwedstrijden 2020. Volgend weekend (7 en 8 maart 2020) vinden in zwembad De Zijl in Leiden weer de Jaargangwedstrijden plaats. Dit is dé wedstrijd voor de snelste minioren van Nederland op de korte baan!

Dit jaar zijn er twee Geulers die een startplek hebben weten te veroveren door zich op een afstand bij de snelste 12 of 18 zwemmers van Nederland in hun leeftijd te kwalificeren. Paul mag zaterdag 7 maart bij de snelste 18 zwemmers starten op de 100m schoolslag in de categorie jongens minioren 5. Jesper mag bij de snelste 12 zwemmers starten op de 400m vrije slag op zondag 8 maart in de categorie jongens minioren 6.

Aangezien aan de officiële NK's van de KNZB pas vanaf de juniorenleeftijd deelgenomen kan worden, wordt deze wedstrijd, samen met de Jaargangfinale op de lange baan eind juni in Dordrecht , gezien als de officieuze nationale titelstrijd. Een mooi toernooi om ervaring op te doen met nationale wedstrijden.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!