Monday 20 September 2021

Alles over Papendrecht

Laatste Regiocompetitiewedstrijd en Jaargangwedstrijd voor de Geul

9 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Afgelopen zaterdag werd in het Papendrechtse Sportcentrum de laatste ronde in de Regiocompetitie gezwommen. De Geul komt uit in de B competitie en deze wedstrijd zou bepalend zijn voor handhaving in deze competitie. De zwemmers van de Geul hebben hun uiterste best gedaan en er werden veel PR’s gezwommen. Het PR record van de dag was voor Donna Verhoef, die op de 100 vlinder maar liefst 11 seconden van haar beste tijd afhaalde.

De wedstrijd begon met twee estafettes. Op de 4x50 wissel voor dames en heren haalden Ivan van Omme, Sam IJzerman, Marcha Admiraal en Joran Bakema een 6e plaats. Het jeugdteam met Jesper van Tilburg, Robin Schols, Laura ’t Lam en Lois van Valen haalde een hele mooie 3e plaats.
De jongste zwemmers, minioren 6, kwamen aan de start voor 100 school. Rens van der Es, Senna Veth, Tygo van Berkel en Owen Houdé verbeterden allemaal hun beste tijd op deze afstand. Op de 50 rug zwom Owen eveneens een PR. Bij de meisjes kwam Roos Kleijn aan de start voor de Geul.
In de categorie jongens junioren 2 zwommen Jesper van Tilburg en Thijn Versloot de punten bij elkaar op de zware 100 vlinder. Thijn zette een PR op de klokken en deed dat ook op de 100 school en ook Bart Tuinenburg zette op beide afstanden een PR op de klokken. Bij de meisjes pakte Donna Verhoef het brons op de 100 vlinder en werd 6e op de 100 school. Jasmijn Schols zwom op beide afstanden een PR.

Robin Schols was goed op dreef in de categorie jongens junioren 4. Op de 100 vrij werd hij in een PR 4e en op de 50 vlinder pakte hij het zilver, eveneens in een PR. Bij de meisjes in deze categorie werden de punten bij elkaar gezwommen door Lois van Valen en Daphne van Tilburg.

In de categorie meisjes jeugd werden veel PR’s gezwommen. Laura ’t Lam verbeterde zich op de 50 rug, de 50 vlinder en de 200 vrij, op de 50 rug werd ze 6e, de 50 vlinder leverde een 4e plaats op en op de 200 vrij tikte ze als 5e  aan.  Ook Dana Kleijn verbeterde zich op alle drie de afstanden en Indra Morillas Gonzales zwom een PR op de 50 rug.  Bij de jongens slaagde Erik Verhagen erin om op de 50 rug een PR te zwemmen, Brandon Groeneveld deed hetzelfde op de 50 vlinder. Juniorenzwemmer Robin Schols pakte een 6e plaats op de 200 vrij. 

De dames zwommen 100 vrij, met een 3e plaats voor Sam IJzerman, een 4e plaats voor Marcha Admiraal  en een PR voor Faustine Mussig. Op de 100 school eindigden de dames in de middenmoot. Ook de heren, Ivan van Omme en Joran Bakema moesten zich tevreden stellen met een plaats in de middenmoot.

De afsluitende 10x50 vrij estafette voor dames en heren leverde het Geulteam een 5e plaats op. Het Geulteam tot 16 jaar, met Daphne van Tilburg, Senna Veth, Evi Kleijn, Rens van der Es, Donna Verhoef, Thijn Versloot, Lois van Valen, Jesper van Tilburg, Laura ’t Lam en Robin Schols werd op de 10x50 vrij knap 3e. Hoewel de Geul deze wedstrijd als vierde afsloot was dit toch net niet genoeg om te voorkomen dat er volgend seizoen een stapje teruggedaan moet worden: de Geul zal dan uitkomen in de C competitie.

Twee Geulzwemmers kwamen dit weekend aan de start bij de Jaargangwedstrijden in Leiden. Deze wedstrijden kunnen gezien worden als Nationale Kampioenschappen voor miniorenzwemmers, d. w. z. zwemmers tot 12 jaar, want alleen de snelste 18 zwemmers per leeftijdscategorie per nummer komen hier aan de start. Voor de Geul hadden Paul Ruitenberg en Jesper van Tilburg zich weten te plaatsen voor deze kampioenschappen, op zich al een hele knappe prestatie!

Paul kwam zaterdag aan de start op de 100 school in de categorie jongens minioren 5 en eindigde als 17e. Jesper mocht zondag starten op de 400 vrij bij jongens minioren 6, hier doen maar 12 zwemmers aan mee vanwege de lengte van dit nummer. Hij slaagde erin om een PR op de klokken te zetten en dit leverde hem de 12e plaats op. Voor beide zwemmers was deelname aan deze wedstrijd een mooie ervaring.

Lees meer over:

zwemmen De Geul
Deel dit bericht met je vrienden!