donderdag 26 november 2020

Alles over Papendrecht

Stoepje 'Boterkoekactie' voor Mentelity foundation

10 maart 2020 (door Josette Huisman)

PAPENDRECHT - Stoepje Papendrecht wil graag een steentje bijdrage aan het goede doel “Mentelity Foundation”, daarom hebben zij aanstaande vrijdag een super leuke actie! Er wordt dan boterkoek verkocht voor Euro 1,50 per stuk. De helft van dat bedrag gaat naar de stichting.

Het Stoepje hoopt zo een mooi bedrag bij elkaar te krijgen, om Jacqueline van der Linde te sponsoren. Zij doet eind maart mee met de 12 uurs race in Zwitserland. Jacqueline is a.s vrijdag in de kraam om zelf de boterkoeken te verkopen en te vertellen over de stichting!

Maar wat is De Mentelity Foundation nou precies?
De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Leven met een uitdaging is niet niks. Zij organiseren daarom activiteiten waarbij de lat hoog ligt, waardoor ze een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling.
Volgens meervoudig paralympisch kampioene snowboarden en oprichtster Bibian Mentel kunnen mindervaliden meer dan zij en hun omgeving denken. “Ze moeten er alleen meer voor doen”, aldus Bibian. Bibian weet zelf als geen ander hoe het is om te sporten met een lichamelijke beperking nadat ze haar onderbeen kwijt raakte na botkanker. 4 maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en 7 maanden later was ze Nederlands Kampioen bij de validen. Ze is zelf dus het levende bewijs dat je alles nog kan doen.

Het team van Stoepje Papendrecht ziet u vrijdag graag bij de kraam op het Marktplein!

Deel dit bericht met je vrienden!