zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Papendrechtse basisscholen 'blij' met beslissing sluiting scholen

16 maart 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - De besturen van de Papendrechtse basisscholen zijn blij dat het Kabinet gisteren de knoop heeft doorgehakt en dat de scholen per maandag 16 maart 2020 zijn gesloten voor drie weken, om verder uitbreiding van het Coronavirus tegen te gaan.

De Vereniging voor Christelijk Onderwijs Papendrecht-Sliedrecht heeft gisteravond de volgende brief aan alle ouders verzonden:

"Vandaag waren wij als directies en bestuur van de VCOPS-scholen en de bij onze scholen betrokken kinderopvangorganisaties bij elkaar om een besluit te nemen over het al dan niet open houden van onze scholen.

We hebben besloten dat onze scholen met ingang van morgen dicht blijven.

Inmiddels zult u meegekregen hebben dat ook de overheid dit standpunt heeft ingenomen. De sluiting duurt vooralsnog t/m 5 april 2020.

De regering roept scholen op om vanaf morgen wel opvang te bieden aan kinderen van ouders die onmisbaar zijn in vitale sectoren. Daarin willen we onze verantwoordelijkheid ook nemen. Het blijft echter in verband met de gezondheid van kinderen en personeel belangrijk dat we met zo weinig mogelijk mensen op school zijn. Daarom zullen we deze opvang op school alleen beschikbaar stellen voor:

Kinderen van wie beide ouders werken in vitale sectoren, en voor wie binnen het eigen netwerk geen opvangmogelijkheden gevonden kunnen worden.
Wat vitale sectoren zijn, is door de overheid via de media gecommuniceerd. Het gaat met name om beroepen in de zorg, essentiële overheidsdiensten, de voedselvoorziening, etc. Twijfelt u of uw kind voor deze opvang in aanmerking komt, overlegt u dan zo spoedig mogelijk met de directie van de school.

Morgen gaan we op de scholen met elkaar bekijken wat de mogelijkheden zijn om uw kind thuis te laten werken aan zinvol schoolwerk. U wordt hierover later geïnformeerd via onze gebruikelijke communicatiekanalen.

In principe geldt al het bovenstaande ook voor de kinderopvangorganisaties. Zij zullen hun klanten echter zelf ook op de hoogte brengen".

Lees meer over:

basisscholen coronavirus VCOPS
Deel dit bericht met je vrienden!