woensdag 1 december 2021

Alles over Papendrecht

Festiviteiten Koningsdag en 75 jaar bevrijding afgelast

18 maart 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Het Oranje Comité en 4-mei Comité delen zojuist mee dat de festiviteiten Koningsdag en 75 jaar bevrijding vanwege het coronavirus zijn afgelast. Ook al is het nog onduidelijk tot wanneer alle evenementen door de overheid worden afgelast, het is nu sowieso onmogelijk om een goede voorbereiding te treffen.

Het bestuur legt uit: "Als Oranje Comité en 4-mei Comité hadden we bijzondere plannen om Koningsdag en 75 jaar vrijheid te vieren. En natuurlijk zou ook de herdenking op 4 mei dit jaar extra stijlvol zijn.
In een maandenlange voorbereiding werden tal van plannen uitgewerkt, waarmee we u, de bevolking van Papendrecht, hadden willen verrassen.

Het behoeft geen uitleg dat dat nu allemaal anders loopt. Natuurlijk betreuren we dat als Comités, maar veel belangrijker is het dat we in deze moeilijke tijd naast elkaar staan om de enorme problemen het hoofd te bieden.

Bij alles wat we de afgelopen jaren hebben georganiseerd, was de gemeenschapszin steeds onze leidraad; samen herdenken, samen vieren. Op die gemeenschapszin wordt nu op een andere manier een groot beroep gedaan. Luisteren naar elkaar, begrip hebben voor elkaar en hulpverlenen aan elkaar. Het zijn thema’s die ons als comités aanspreken. In die zin viel het ons makkelijker om dit vervelende besluit te nemen.

U zult de komende periode op andere manieren dan gepland toch nog wel van ons horen. Graag wensen we iedereen veel sterkte toe voor de komende maanden in de hoop dat de 75 jaar vrijheid waarvan we hebben mogen genieten, ons nu genoeg kracht geeft om met elkaar door deze moeilijke periode te komen".

Aldus het 4-mei Comité en het Oranje Comité.

Deel dit bericht met je vrienden!