zondag 29 november 2020

Alles over Papendrecht

Zaterdag 28 maart ontving Ben Corino bij Studio De Witt de Papendrechter René van Engelen

30 maart 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT / DORDRECHT - Zaterdag 28 maart ontving Ben Corino bij Studio De Witt de Papendrechter René van Engelen. Van Engelen is zelfstandig schoolbegeleider, trainer en interim-directeur onderwijs. Hij heeft verschillende boeken geschreven, waaronder ‘Grip op de groep’ en ‘Bouwen aan je groep’. Als schoolbegeleider begeleidt hij scholen in het (S)BO, VO en MBO waar problemen zijn met groepen en/of in de hele organisatie in zowel binnen- als buitenland. Ook geeft hij lezingen, trainingen en workshops over een aantal onderwerpen, zowel nationaal als internationaal.

Zijn specialisaties:
- vertalen van missie en visie van de school in concreet handelen van de leerkracht (door middel van o.a. reflectie)
- groepsdynamiek
- jongens
- (hoog)begaafdheid

Hij is elf jaar verbonden geweest aan hogeschool InHolland, is jaren leerkracht geweest (in het (S)BO, MBO, (Post)HBO en VO, is vijf jaar directeur geweest (BO) en begeleidt onder andere een Montessorischool in Warschau. Op dit moment is René partti-me als interim-directeur aan het werk op OBS De Schatkaart, een bioritme school in Delft.

In het Tweede uur was er aandacht voor de actualiteit van de week uit Dordrecht en de Drechtsteden
O.a.: Dordtse musici lanceren / maken de corona song. De bekende Dordtse muzikant Randy Derkhof en zijn vriendin zangeres Barbara Elzerman waren geraakt door de ontwrichting die de coronacrisis teweeg brengt. Samen nestelden zij zich aan de de keukentafel en schreven hun song over de coronacrisis. In deze uitzending  van Studio De Witt een primeur! De song was in deze uitzending voor het eerst te beluisteren voor het grote publiek.

Licht voor Dordt is de actie van de gezamenlijke kerken van Dordrecht. Vorige week zaterdag en afgelopen woensdag werden de klokken voor de actie om elkaar in deze tijd niet in de steek te laten maar er voor elkaar te zijn. Tineke Geertsma die zich volledig inzet voor Licht voor Dordt, het corona initiatief is in Dordrecht is zij de drijvende kracht. Een gesprek met Tineke Geertsema.

De CD Homegrown van de overleden Amerikaanse-Nederlandse zanger gitarist Michael de Jong is bijna af. Een album dat in 2014 werd opgenomen met Michael de Jong. Het project Homegrown dat Phil Martin samen met Michael en diverse Dordtse musici had opgezet. Een album met hun favoriete liedjes van oa Dylan, John Hiat , Van Morrison en George Harrison. Michael was onzeker over het album en het mocht pas worden uitgebracht na zijn dood. Met Phil Martin praten we over de weg van het tot stand komen van dit album.

Dichter van Dienst was Merel Meijers

Politieke stamtafel
Oa:
- Burgemeester Kolff over de noodverordening maatregelen
- Directeur GGD van Hengel  over de huidige ontwikkelingen IC bedden in de regio
- Wethouder Maar Burggraaf over impact coronacris economie en over de misgelopen miljoenen van Stedin.
- Wethouder Heijkoop over de eerste week van het steunloket voor ondernemers. En weten de de zzp’ers dit loket te vinden?
       

Het radioprogramma Studio De Witt is iedere zaterdag live te beluisteren op Drechtstad FM:
Studio De Witt is van 10.00 tot 13.00 uur te beluisteren bij Drechtstad FM 95.7 (ether), 105.9 (kabel), Kanaal 951 (KPN), kanaal 915 (Ziggo) of de website van RTV Dordrecht of Drechtstad FM via de link Live Radio.

Papendrecht FM:
De radiozender van RTV Papendrecht is te beluisteren op: luister live via de RTV Papendrecht app, te downloaden via de portals van Google en Apple, 105.0 Mhz in de ether, 105.9 Mhz op de Papendrechtse analoge kabel, kanaal 915 bij Ziggo (MediaboxXL) en kanaal 1155 bij KPN, XS4ALL & Telfort.

Deel dit bericht met je vrienden!