Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Burgemeester belegt nieuwe raadsvergadering op donderdag 9 april

9 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Om de raadsvergadering te kunnen openen, is in Papendrecht de aanwezigheid vereist van minimaal 12 raadsleden ('quorum'). De burgemeester en griffier constateerden na opening van de vergadering op woensdagavond 8 april dat aan deze vereiste uit de Gemeentewet niet werd voldaan. Geen van de 23 raadsleden is naar de raadzaal van het gemeentehuis gekomen. Daarom heeft de burgemeester een nieuwe raadsvergadering uitgeschreven. Deze vergadering wordt gehouden op donderdag 9 april, 20.20 uur. Voor een nieuw uitgeschreven vergadering geldt de minimale vereiste aanwezigheid niet. Deze vergadering kan met de aanwezigheid van minimaal 1 raadslid doorgaan.

Op de agenda van de raadsvergadering op 9 april 2020 staan de volgende punten:
• Toelating raadslid VVD
• Benoeming duo-raadslid GroenLinks
• Bekrachtiging tijdelijke wijziging verordening winkeltijden
• Wijziging legesverordening

Kijk thuis live mee
De vergadering begint donderdag 9 april om 20.20 uur en vindt plaats in de raadzaal. In verband met de coronamaatregelen is het niet mogelijk om plaats te nemen op de publieke tribune. Via de gemeentelijke website is de vergadering live te volgen.

Besluitvorming in tijden van corona
Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn, vergadert de gemeenteraad van Papendrecht alleen over onderwerpen die echt niet doorgeschoven kunnen worden naar een later moment. De raad neemt alleen besluiten over onderwerpen die naar verwachting hamerstukken zijn, of alleen een korte stemming nodig hebben. De raadsleden stellen technische en politieke vragen zo veel mogelijk schriftelijk. Wanneer de raad kort bijeenkomt, wordt de raadzaal zo ingericht dat de afstand van 1,5 meter in acht kan worden genomen.

Lees meer over:

raadsvergadering verplaatst
Deel dit bericht met je vrienden!