Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Papendrecht brengt 75 jaar vrijheid dichtbij door futuristische mini-serie en dilemmagame

20 april 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Woensdagavond 22 april om 19.30 gaat project #120 - online - in première. #120 is een Papendrechts multimediaproject, voor en door jongeren, in het kader van 75 jaar vrijheid. Het bestaat uit een lespakket, een mini-serie speelfilmpjes en een dilemmagame. We nodigen u van harte uit deze première online te volgen.

De gemeente Papendrecht heeft dit project met steun van de provincie Zuid-Holland ontwikkeld om bij jongeren in een (in)formele setting het gesprek op gang te brengen over de betekenis van de Tweede Wereldoorlog, de bevrijding en het belang van vrijheid voor nu en de toekomst.

'Juist in de coronacrisis komen we erachter dat vrijheid niet vanzelfsprekend is', aldus burgemeester Aart-Jan Moerkerke. 'We kunnen tijdelijk allerlei zaken niet in vrijheid doen. Dit jaar herdenken we dat 75 jaar geleden helden offers hebben gebracht voor deze vrijheid. Dat mogen we, ook in deze ingrijpende tijd, niet vergeten.'

De mini-serie vertelt het futuristische verhaal van een aantal jongeren in Papendrecht in de nabije toekomst, die leven onder het regime van een dictator Thymen van Dijk en zijn Partij X.

De app is ontwikkeld op basis van de mini-serie. In de game worden enkele lastige dilemma's voorgelegd. Het lespakket met informatie, vragen en verwerkingsopdrachten is aangeboden aan de Papendrechtse middelbare scholen. Als de scholen weer open gaan, zullen de scholen dit lespakket gaan behandelen in de les of op een themadag.

We nodigen u uit het complete project vanaf woensdag 22 april 19.30 uur te bekijken via :
https://premiere.hashtag120.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!