Wednesday 22 September 2021

Alles over Papendrecht

Online Papendrechtse vrijmarkt afgelast

24 april 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Wilco de Keijzer van de Weggeefhoek Papendrecht had het leuke idee opgevat om op Koningsdag een online vrijmarkt te organiseren, maar heeft dit helaas moeten cancellen in goed overleg met de gemeente.

De gemeente was zeer enthousiast over dit initiatief. Echter, door de verlenging van de lock down en regionaal overleg, is er een negatief advies gekomen.

Er hadden zich inmiddels tientallen Papendrechters voor opgegeven.

Op de Facebookpagina van de Weggeefhoek meldt Wilco: "Vandaag donderdag 23 april is er regionaal overleg geweest van de Gemeentes waarin besproken is wat wel en wat niet kan.

Er is wel ruimte voor kleinschalige initiatieven, maar dan moet er gedacht worden voor ouderen door bijvoorbeeld een artiest voor een verzorgingstehuis. En moeten deze van korte duur zijn.

Een initiatief zoals de vrijmarkt thuis of online is grootschalig en de publieksaantrekkende werking is niet gewenst door de regio.

Persoonlijk ben ik misschien iets te voorbarig geweest, maar ik dacht dat we ruim binnen de regels konden blijven. Maar dit is helaas niet het geval. Ook een pure Online Vrijmarkt zoals wat Marktplaats doet lijkt mij niet binnen de regels vallen van de Drechtstreek. Daarom zal ook dit niet gedaan worden.

Mocht iemand zijn gal willen spugen, dan graag puur richting mij. Ik ben degene die dit in werking heeft gezet en had misschien meer navraag moet doen op voorhand ipv na de bekendmaking.

Misschien dat we initiatief wel kunnen doen in betere en gezondere tijden".

Het eerdere bericht was:

Op 27 april is het weer Koningsdag, en de beheerders van de weggeefhoek hebben een goed initiatief.

Het wordt namelijk eenmalig toe gestaan om via de Facebookpagina van de Weggeefhoek, spullen te verkopen. Naast de uitzondering is het ook mogelijk om, voor de kinderen die toch hun spullen op een kleedje verkopen, zich te promoten.

Maak een foto van jouw kleedje en geef aan waar je in Papendrecht staat. Op deze manier kunnen mensen die iets leuks zien langs komen bij jou w kleedje.

Ondanks dat het een goed initiatief is, moeten we niet vergeten dat we dit volgens de RIVM richtlijnen moeten laten lopen. Wees verstandig, en houd u aan de regels".

Zie ook:

Lees meer over:

vrijmarkt weggeefhoek
Deel dit bericht met je vrienden!