zaterdag 16 oktober 2021

Alles over Papendrecht

De Willem geeft gedichtenbundels cadeau aan ouderen in Papendrecht

6 mei 2020 (door Hennie van der Zouw)

PAPENDRECHT - Leerlingen van het Willem de Zwijger College hebben tijdens de poëzieweek, die eerder dit jaar plaatsvond, als opdracht een gedicht moeten schrijven. Docent Nederlands Karel Spitsbaard was zo verrast door de vele mooie, ontroerende, prikkelende en bijzondere gedichten, dat hij er iets moois mee wilde doen. “Ik wist wel dat kinderen prachtig konden dichten, maar steeds opnieuw ben ik verwonderd hoe goed ze zich kunnen uitdrukken en hoe kwetsbaar ze zich durven op te stellen”, aldus Spitsbaard.

Het Willem de Zwijger College besloot er -in overleg met de leerlingen- gedichtenbundels van te laten maken. De bedoeling was om de boekwerkjes samen met de leerlingen te verkopen en het geld aan een goed doel te schenken. Door de coronacrisis ging dit helaas niet door en ontstond het idee: Geef de gedichtenbundels cadeau aan de ouderen in Papendrecht, die nu noodgedwongen binnen zitten.

Op maandag 4 mei werden 100 van deze ‘poëtische juweeltjes’ aan ouderen van de Waalburcht en Rivas op de Markt gegeven. Zo hoopt de Willem dat de eenzaamheid en het isolement even kan worden vergeten en dat ouderen zich kunnen laten meevoeren in de gedachten van deze jonge mensen.

Lees meer over:

rivas ouderen gedichten de willem
Deel dit bericht met je vrienden!