donderdag 9 december 2021

Alles over Papendrecht

Waarschuwing babbeltruc zusters met mondkapjes

7 mei 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - UPDATE: Het onderstaande bericht blijkt een misverstand te zijn, de dames waren wel echt door een laboratorium gestuurd. De politie zoekt nog uit hoe dit misverstand heeft kunnen ontstaan. Wel blijft de waarschuwing dat men alert moet zijn op babbeltrucs, laat niet zomaar vreemden binnen.

Het originele bericht was:
De politie en Veilig Papendrecht waarschuwen dat er criminelen zich voor hebben gedaan als zorgmedewerkers en zo hebben geprobeerd binnen te komen bij een bejaarde bewoonster aan de Veerpromenade. De oudere vrouw deed de deur open voor 2 dames die zogenaamd op verzoek van de huisarts bloed kwamen prikken. De dames waren gekleed in een witte doktersjas en hadden een mondkapje op.

De kranige bewoonster had direct een onderbuikgevoel en had gezegd “er wordt niet geprikt!” en heeft direct de deur dicht gedaan. Daarna heeft ze de huisarts gebeld die direct heeft geadviseerd de politie te bellen.

De politie heeft de melding in onderzoek en kijkt de komende tijd extra uit. Ook vraagt de politie aan inwoners om extra alert te zijn op ‘vreemde vogels’ in de wijk en iedere andere situatie waarbij u ook een onderbuik gevoel heeft. Dit zijn criminelen die het hebben gemunt op oudere mensen die zich verbaal en fysiek niet altijd kunnen verdedigen. Doe niet open als u het niet vertrouwt en laat geen vreemden binnen.

Waarschuw ouderen in uw omgeving hier ook voor! Komen ze bij u aan de deur? Bel dan direct 112 zodat de politie deze criminelen kan aanhouden. Is het niet meer heterdaad en acuut, bel dan 0900-8844.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!