maandag 25 oktober 2021

Alles over Papendrecht

PAB stemt tegen presentiegeld voor niet gehouden vergaderingen

15 mei 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Op donderdag 14 mei werd er gestemd over een voorstel om duo-raadsleden voor 50% presentiegeld uit te betalen. Dit is presentiegeld voor niet gehouden vergaderingen. Die zijn namelijk niet doorgegaan vanwege de coronacrisis.

Na stemming bleek de meerderheid van de Papendrechtse gemeenteraad voor het voorstel te zijn.

Het PAB stemde als enige partij tegen.

Peter Stremler (PAB) geeft als reden aan: "Het PAB constateert dat het eerste financiële compensatievoorstel van de Papendrechtse raad gaat over de compensatie van het eigen inkomen van duo-raadsleden. Wij waarderen de inzet van duo-raadsleden, maar vinden het voorstel ongepast en hebben als enige partij unaniem tegen het voorstel gestemd."

De overige partijen konden het wel uitleggen. “Ook nu er geen vergaderingen zijn geweest, zijn ze actief geweest.” Bert Grimmius (GroenLinks): “Ik vind het ongepast dat het PAB dit voorstel ongepast vindt. Het is weliswaar zo dat ze niet vergaderd hebben, maar ik ben niet alleen raadslid. Ik moet het hebben van mijn duo-raadsleden. Hun werkzaamheden zijn gewoon doorgegaan.”

Lees meer over:

gemeenteraad corona raadsleden
Deel dit bericht met je vrienden!