maandag 24 januari 2022

Alles over Papendrecht

Nieuwbouw Land van Matena in beeld

12 juni 2020 (door Hans Huisman)

PAPENDRECHT - Aan de oostzijde van Papendrecht, tegen de grens met Sliedrecht, ligt het woongebied Land van Matena. Dit gebied is het laatste grote stuk grond van Papendrecht waar een nieuwbouwwijk op verrijst.

Het project bestaat grotendeels uit vrije kavels ten behoeve van de particuliere woningbouw.

Het wordt een wijk waarin rust, ruimte en natuur centraal staan. Bij de invulling van het gebied heeft de gemeente Papendrecht zich zoveel mogelijk laten leiden door de wensen en voorkeuren van de toekomstige bewoners.

Het wordt grotendeels een villawijk met een open karakter. Op diverse kavels zijn al villa's gebouwd. Het zijn villa's die helemaal passen bij deze tijd en duurzaam zijn gebouwd. Alle woningen zijn gasloos.

De straten zijn vernoemd naar personen die tussen circa 1400 en 1900 vrijheren van Matena (en Papendrecht) zijn geweest: Arend van Gendtlaan, Reynier van Hemertenlaan, Wouter Oemlaan, Cornelis Hoyncklaan, Boudewijn Onderwaterlaan en Johannes van de Madelaan.

Hieronder vindt u een aantal foto's van de nieuwe wijk:


Het Land van Matena gezien van de dijk op het Oosteind


Op de achtergrond zijn de twee grote gebouwen van het winkelcentrum Markt van Matena te zien.

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!