maandag 24 januari 2022

Alles over Papendrecht

Smit Mode toch failliet; winkels nog even open en wellicht komt er een overname

22 juni 2020 (door Ton Vermeulen)

DRECHTSTEDEN - Smit Mode is eind vorige week toch failliet verklaard, nadat de kledingketen maandag 15 juni uitstel van betaling aanvroeg. Om de voorraad te verkopen zijn de winkels nog even open.

Eén van de hoofdoorzaken van de dalende omzet van het bedrijf, ligt bij de gevolgen van de coronacrisis. Hier wordt verder onderzoek naar gedaan.

Smit Mode is een familiebedrijf, opgericht in 1872. In de regio heeft het bedrijf vestigingen op winkelpark de Meent in Papendrecht, winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht, winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht en het Makadocenter in Alblasserdam. In totaal zijn er achttien winkels: negen dameszaken en negen herenzaken.

Sinds 14 oktober 1981 staat het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit dit kantoor wordt de administratie, logistiek en webshop geregeld.

Er wordt gekeken of de keten kan worden overgenomen. Hier zouden meerdere partijen belangstelling voor hebben. De komende weken komt hier duidelijkheid over.

Zie ook:

Lees meer over:

failliet Smit Mode
Deel dit bericht met je vrienden!