Ouders Stef Borsje starten actie om BMX-baan in Papendrecht mogelijk te maken

23 juni 2020
Ouders Stef Borsje starten actie om BMX-baan in Papendrecht mogelijk te maken

PAPENDRECHT - Een paar maanden geleden overhandigde de 11-jarige Stef Borsje 737 handtekeningen aan wethouder Janssen met het verzoek om een BMX baan in Papendrecht te plaatsen.

In een gesprek met wethouder Arno Janssen wist ook Stef al te vertellen dat een echte professionele BMX-baan zeker wel 80.000 tot 100.000 euro kost. En ook dat dat er waarschijnlijk niet in zou zitten, want zoveel BMX-ers zijn er nu ook weer niet in Papendrecht. Maar als hij samen met zijn ouders zelf aan de slag kon met het veldje, dat ze op het oog hadden, zou er met een crossbaantje wel een mooi begin kunnen worden gemaakt.

Van idee naar uitwerking
De gemeente ziet wel wat in het mooie idee. Maar vindt ook dat het aan de initiatiefnemers is om het idee verder uit te werken. Daarbij ondersteunt de gemeente waar dat kan, bijvoorbeeld door haar contacten met  ondernemers en als dat nodig is ook bij een eventuele subsidieaanvraag. Ook zijn er logische voorwaarden vooraf meegegeven, waaronder het houden van een oogje op het terrein.

In eerste instantie lieten de ouders van Stef nog weten de verdere uitwerking van hun initiatief niet verder ter hand te kunnen nemen. Ze hadden namelijk grote twijfels of ze er wel de nodige tijd en energie in konden stoppen. De wethouder heeft daarop in de raadsvergadering van 16 juni geopperd een brede oproep te doen wie het initiatief wil overnemen.

Steun gezocht via Facebookpagina
Voordat die oproep gepubliceerd zou worden, krijgt de wethouder echter bericht van de ouders van Stef, waarin zij aangeven het initiatief nu toch samen met anderen verder te willen oppakken. Ze hebben een Facebookpagina aangemaakt en vragen inwoners mee te denken/doen/creëren.  De gemeente ondersteunt de oproep om de "Facebookpagina “BMX baan in Papendrecht” te liken en te delen. En u te melden bij de initiatiefnemers als u wilt en kunt bijdragen aan het verder uitwerken van het idee.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.