Vrije Baptistengemeente gestart met vervanging klimaatsysteem

23 juni 2020
Vrije Baptistengemeente gestart met vervanging klimaatsysteem

PAPENDRECHT - Sinds eind 2017 is een projectteam van de Vrije Baptistengemeente Papendrecht aan de Poldermolen aan de slag geweest om te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om het klimaat (verwarming, koeling en luchtverversing) in hun gebouw te verbeteren.

De installatie van het voormalige PostNL gebouw was destijds met minimale kosten aangepast, zodat het klimaat in de kerk- en bijzalen redelijk in te stellen is. Inmiddels zijn de huidige systemen 25 jaar oud en aan vervanging toe.

In het nieuwe systeem wordt de ventilatie van de kerkzaal sterk verbeterd, zijn kleine zalen en kerkzaal apart te regelen, worden de CV ketels vervangen voor warmtepompen en zonnecollectoren, komt de cv ruimte vrij voor andere een bestemming en zullen de energiekosten lager worden.

Door de coronomaatregelen is het gebouw momenteel nauwelijks in gebruik, dus de werkzaamheden zijn naar voren geschoven.

Op maandag 8 juni is gestart met de aanpassing voor de kleine zalen. Afgelopen week zijn de koelleidingen en het deel van de installatie dat in het gebouw zit aangelegd. Ook zijn de ruimtethermostaten gemonteerd. De verwachting is dat de kleine zalen eind week 26 helemaal klaar zijn.

Hierna is de planning om te starten met de werkzaamheden in de grote zaal, omdat de gemeente vanaf 1 juli weer met meer mensen in het gebouw bijeen mag komen en goede ventilatie een positieve bijdrage kan geven tegen de verspreiding van corona. De benodigde financiën hiervoor zijn bijna doormiddel van giften rond.Foto’s: Dick de Jong & Evert Koning

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.