Smit Mode in financiële problemen

17 juni 2020
Smit Mode in financiële problemen

DRECHTSTEDEN - De coronacrisis slaat hard toe bij het Smit Mode. Door de enorme omzetdaling heeft het familiebedrijf uitstel van betaling moeten aanvragen. Dit hebben ze op eigen initiatief gedaan.

De bewindvoerder onderzoekt of er een doorstart mogelijk is of een andere oplossing.

In de regio heeft het bedrijf vestigingen op winkelpark de Meent in Papendrecht, winkelcentrum Sterrenburg in Dordrecht, winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht, winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht en het Makadocenter in Alblasserdam. In totaal zijn er achttien winkels: negen dameszaken en negen herenzaken.

Over Smit Mode:
De geschiedenis van het familiebedrijf `Smit mode´ begint met Jacques van Vreem Luijderszn. Omstreeks 1872 begonnen overgrootvader zeilmaker Sijbrand Smit en zijn vrouw hoedenmaakster Grietje Roosenberg hun handel in manufacturen in Alblasserdam. De manufacturenzaak begon te groeien en te bloeien.

Hun zoon Willem en de kleinkinderen Sijbrand, Willem en Johan zetten de zaak voort en begonnen elk een eigen winkel. Willem, bouwde de zaak uit tot de regionale modewinkelketen Smit mode in Alblasserdam en omgeving.

Sinds 14 oktober 1981 staat het hoofdkantoor in Hendrik-Ido-Ambacht. Vanuit dit kantoor wordt de administratie, logistiek en webshop geregeld.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.