Arthur Tuytel opent zaterdag 3 oktober unieke Chocolaterie & Salon de Thé

29 september 2015
Arthur Tuytel opent zaterdag 3 oktober unieke Chocolaterie & Salon de Thé

PAPENDRECHT / ALBLASSERDAM - "Dit wordt kwalitatief wat anders", belooft Alblasserdammer Arthur Tuytel. "Ik ben nu acht jaar bezig met chocoladeproducten en heb in die tijd een goede naam kunnen opbouwen. Adel verplicht, dus het wordt een heel bijzondere winkel."

De winkel aan de oude dijk in Papendrecht zal niet alleen gevuld worden met de heerlijkste chocolade creaties. In de zaak komen drie afdelingen: een chocolaterie, een glacerie en een Salon de Thé. Voor de Salon de Thé maakt Arthur Tuytel dankbaar gebruik van de kennis en de ervaring van de Papendrechtse theeproever Karel Thieme, die hij vroeg om een bijzonder theeconcept voor hem te ontwikkelen.

"Karel is een en al thee", lacht Tuytel. De Papendrechtse theeproever, die ooit furore maakte in Jos Brink's Wedden Dat, heeft twaalf bijzondere soorten thee geselecteerd voor de 'Salon de Thé Arthur Tuytel, Inspired by Karel Thieme'.

We gaan ook onze eigen thee verpakken en op de markt zetten", vervolgt Tuytel. Tevens zullen er in de winkel theepotten en serviezen verkocht worden, evenals heerlijke gebottelde zuivere vruchtensappen.

Ook worden er vazen en potten verkocht van het merk Brynxz. Die zullen deels gevuld worden met chocolade, zodat ze als cadeau gekocht en weggegeven kunnen worden. "We willen niet alleen bekend staan als chocoladewinkel, ijswinkel en thee- en koffiesalon, maar ook als cadeauwinkel."

Tevens kunnen er straks kinderfeestjes gehouden worden, waarbij chocolade de belangrijkste ingrediënt zal zijn. Arthur: "Ik word heel vaak gebeld door ouders die voor hun kinderen een verjaardagsfeest willen organiseren met een chocolade workshop. In mijn werkplaats op het Nieuwland Parc is daarvoor niet altijd gelegenheid, omdat ik daar opdrachten gereed maak voor klanten."

In de nieuwe chocolade winkel op het Oude Veer biedt Arthur straks elke woensdagmiddag de gelegenheid om een chocolade kinderfeestje te organiseren met een workshop van de vakmensen van Tuytel.

De glacerie, oftewel de ijssalon, zal pas in het komende voorjaar in volle productie gaan draaien. Het ijsseizoen is immers zo goed als voorbij. Tot die tijd zijn er evenwel unieke ijstaarten en bekers ijs verkrijgbaar, die opgesteld staan in de vitrine van de winkel aan het Oude Veer.

Sfeer
"Heel belangrijk in de nieuwe winkel, is de sfeer", vertelt Arthur Tuytel. Hij noemt de winkel aan het Oude Veer 'Industrieel vormgegeven', met robuuste elementen en stevige meubels. "We maken gebruik van stevige en mooie meubels die de kwalitatieve sfeer uitdragen die we belangrijk vinden bij al onze producten."

De winkel van Arthur Tuytel heeft een oppervlak van 200 vierkante meter. Er kunnen in het horecagedeelte met gemak 20 mensen zitten aan grote tafels, waar koffie, de thee geselecteerd door Karel Thieme, chocolademelk of vers gebottelde vruchtensappen en andere lekkernijen genuttigd kunnen worden.

"Het is daarbij heel belangrijk dat alle zintuigen geprikkeld worden. Het moet er goed uitzien, met veel chocolade, thee en koffie en onze andere producten. Daarnaast moet het goed voelen. En, ook heel belangrijk, de winkel moet ook chocolade ruiken. Op al deze manieren willen we onze klanten verwennen."

Opening
De opening van 'Arthur Tuytel chocolatier patissier' wordt gedaan door Karel Thieme. Dat gebeurt op een spectaculaire manier. Uiteraard zal er veel chocolade aan te pas komen.

Want speciaal voor de opening van de speciaalzaak zal Arthur Tuytel een grote deur van chocolade maken. Deze deur zal geplaatst worden in de opening van de zaak aan het Oude Veer.

Karel Thieme, die intensief zal samenwerken met Arthur Tuytel, zal op zaterdag 3 oktober om 09.00 uur deze deur kapot slaan.

Daarna kunnen belangstellenden de winkel bezoeken. Er zijn allerlei activiteiten, waaronder een chocolade fontein en Willy Wonka die langs komt. Ook kan men persoonlijke teksten laten schrijven op en met chocolade en er zullen diverse onweerstaanbare openingsaanbiedingen zijn.

Openingsuren
'Arthur Tuytel chocolatier patissier' is geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Hierbij worden de gangbare openingstijden aangehouden van winkelcentrum De Meent, dat om de hoek ligt bij de chocolade speciaalzaak aan het Oude Veer.

"Mogelijk gaan we in het komende voorjaar wat ruimere openingstijden hanteren", vertelt Arthur Tuytel. "De start van het ijsseizoen vormt wellicht een aanleiding om met name in het weekend ook 's avonds nog wat langer open te blijven."

Van links naar rechts: Arthur Tuytel ~ Chocolade, William Westerlaken ~ Koffie, Karel Thieme ~ Thee

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.