Eerste paal Land van Matena is een feit

06 november 2018
Eerste paal Land van Matena is een feit

PAPENDRECHT - Samen met toekomstige bewoners sloeg wethouder Arno Jansen woensdag 31 oktober de eerste paal van het nieuwbouwproject Land van Matena in de wijk Oostpolder, tegen de grens met Sliedrecht.

Het is nu nog een grote lege, modderige vlakte, maar binnen twee  jaar ontstaat hier een volledige nieuwbouwwijk.

Kort voor de zomer van 2017 startte de uitgifte van de eerste serie bouwkavels in Land van Matena. Inmiddels zijn de meeste kavels uit deze serie uitgegeven en hebben de eerste toekomstige bewoners de koopovereenkomst getekend. En na al die tijd is de bouw dan nu echt gestart. Veel nieuwe bewoners en hun kinderen waren woensdag bij dit feestelijke moment aanwezig. De bewoners van het perceel waar de eerste paal werd geslagen glunderde van trots: 'Het is een mooi moment, maar ook nog wel een beetje onwerkelijk. Ik heb het gevoel dat ik straks eindelijk in een grote-mensen-huis ga wonen!'

Exclusieve woonwijk
In  Land van Matena verrijst de komende jaren een exclusieve woonwijk met woningen in het hogere prijssegment. Een wijk waar rust, ruimte en natuur centraal staan. Bij de invulling van het gebied heeft de gemeente Papendrecht zich zoveel mogelijk laten leiden door de wensen en voorkeuren van de toekomstige bewoners. De inschrijving op de kavels in fase 2 is gestart op 13 oktober.

Fotograaf: Wilma Helder.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.