Nieuwe straatnamen voor nieuwbouwgebied Land van Matena vastgesteld

23 mei 2017
Nieuwe straatnamen voor nieuwbouwgebied Land van Matena vastgesteld

PAPENDRECHT - Voor het nieuwbouwgebied Land van Matena zijn straatnamen vastgesteld. De straten zijn vernoemd naar personen die tussen circa 1400 en 1900 vrijheren van Matena (en Papendrecht) zijn geweest: Arend van Gendtlaan, Reynier van Hemertenlaan, Wouter Oemlaan, Cornelis Hoyncklaan, Boudewijn Onderwaterlaan en Johannes van de Madelaan.

Het geplande voorzieningencentrum met winkels en daarboven 40 appartementen krijgt de toepasselijke naam 'Markt van Matena'. Deze naam verwijst enerzijds naar de functie (winkels) en anderzijds naar de historische locatie (Matena).

De bedrijvenstrook tegen de A15 gaat 'Vliedberg' heten. Die naam verwijst naar een heuvel die in de middeleeuwen in de buurt van de Matenasche Scheidkade werd opgeworpen om bij hoog water als vluchtplaats te dienen voor omwonenden en hun vee.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.