ABN AMRO en Fortis Bank Nederland onder één dak

31 maart 2010

PAPENDRECHT - Het kantoor van Fortis Bank Nederland aan de Veerpromenade 41 verhuist per donderdag 22 april 2010 naar het iets verderop gelegen ABN AMRO-kantoor aan Veerpromenade 24 in Papendrecht. Hiermee is de eerste stap gezet naar de fysieke integratie van de twee banken, die onder voorbehoud van goedkeuring door de betreffende autoriteiten is. Fortis-klanten zijn door hun bank persoonlijk ingelicht over het samengaan. Zij behouden hun eigen rekeningnummer, bankpas en pincode. Vanaf april wordt de integratie ook zichtbaar in het straatbeeld. Op de gevel is dan voortaan alleen het ABN AMRO logo nog te zien.

Paulus de Wilt, directeur ABN AMRO Particulieren: “Tijdens het integratieproces staat het klantbelang centraal. Op onze vestigingen en in onze call centers zijn extra mensen aanwezig om vragen te kunnen beantwoorden. Ook gaan we vaker 's avonds open.” In het proces is gekozen voor een geleidelijke verandering voor de klant. Zo wordt er Twinning (two-in-one) toegepast. Dat betekent dat er in de ABN AMRO-vestigingen een speciale balie komt waar klanten van Fortis Bank Nederland voorlopig terecht kunnen.

Wijzigingen voor klanten
Klanten kunnen vanaf 22 april aan het nabijgelegen kantoor aan de Veerpromenade 24 terecht, waar het pand omgebouwd wordt tot een kantoor dat onderdak biedt aan zowel ABN AMRO als Fortis Bank Nederland. Het kantoor is open op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ook is een aantal services uitgebreid. Bij het kantoor zijn meer geldautomaten en er is een sealbagautomaat aanwezig voor het storten van contant geld. Op de oude locatie verdwijnt de geldautomaat.

Opening
Het Fortis-kantoor is open tot en met dinsdag 20 april. Hoewel er op woensdag 21 april werkzaamheden zijn, is het ABN AMRO-kantoor die dag open voor zowel Fortis- als ABN AMRO-klanten. De officiële opening van het gecombineerde bankkantoor vindt plaats op donderdag 22 april 2010. Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Landelijke integratie
In totaal worden 150 vestigingen van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland samengevoegd. Voor Fortis-klanten betekent dit een forse toename in het aantal vestigingen: van 150 naar ruim 500 vestigingen. Voor ABN AMRO-klanten blijft het aantal vestigingen gelijk en wordt de service verder uitgebreid. Bij de juridische fusie (begin tweede helft 2010) wordt het startsein gegeven voor de laatste fase, namelijk het migreren van klanten uit de systemen van Fortis naar ABN AMRO. Voor het einde van dit jaar is de samenvoeging dan een feit.

Klanten kunnen voor meer informatie ook terecht op www.abnamro.nl/fusie.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.