Training voor ervaringsdeskundigen die anderen met hun kennis willen helpen

08 juni 2020 door Hennie van der Zouw
Training voor ervaringsdeskundigen die anderen met hun kennis willen helpen

PAPENDRECHT - Heb jij problemen gekend en overwonnen en wil je jouw ervaringen inzetten om anderen te helpen? Dan is de training ervaringsdeskundigen iets voor jou. Deelnemers die de training met goed gevolg afronden, kunnen onder meer als vrijwillige trainer worden ingezet of als coach worden gekoppeld aan een inwoner van Papendrecht.

Je herstellen nadat je serieuze problemen in je leven hebt gehad, gaat met vallen en opstaan. Voor iedereen verloopt dit proces anders, maar tijdens zo’n herstelproces ontwikkelen we vaak ook eigen deskundigheid over ons leven: we leren wat we wel en niet kunnen, wat we nodig hebben op verschillende momenten en hoe we ons staande houden. Deze kennis, ervaringen en deskundigheid kun je inzetten voor anderen. Op welke manier en waar dat kan, leer je in de training.

De training bestaat uit 3 onderdelen: persoonlijke vorming (6 dagdelen), sociale vaardigheden (6 dagdelen) en de rol van ervaringswerker (2 dagdelen). De training is gratis, start in september en duurt 14 dagdelen (van 9.30 tot 12.30 uur). Je bent een dagdeel per week aanwezig voor de training, je besteedt gemiddeld ook een dagdeel per week aan huiswerk. De groep bestaat uit 6 tot 10 volwassen deelnemers. Aan de training gaat een intakegesprek vooraf. Tussentijds is er een persoonlijke evaluatie. Je rondt de training af met een presentatie en ontvangt bij goed gevolg een certificaat.
Kijk voor meer informatie op www.sterkpapendrecht.nl/activiteiten. Wil je je aanmelden? Bel dan 078-615 47 41 of stuur een mailtje naar info@sterkpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.