Gemeente Papendrecht legt De Rivierendriesprong last onder dwangsom op

08 november 2013
Gemeente Papendrecht legt De Rivierendriesprong last onder dwangsom op

PAPENDRECHT - De gemeente Papendrecht heeft 6 november 2013 Bouwstoffenhandel De Rivierendriesprong Papendrecht BV een last onder dwangsom opgelegd om te stoppen met binnen puin breken. Op 31 oktober 2013 is geconstateerd dat het bedrijf binnen aan het breken is. Dit is in strijd met het bestemmingsplan.

Om te voorkomen dat het bedrijf verder gaat met deze activiteiten, wordt een last onder dwangsom opgelegd.

Op 31 oktober 2013 is door toezichthouders van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid en de gemeente geconstateerd dat het bedrijf de puinbreekactiviteiten binnen heeft opgestart. Het puin breken vindt plaats in een bedrijfshal. Voor het buiten breken heeft het bedrijf een vergunning aangevraagd. De procedure hiervoor loopt nog. Voor het breken van puin binnen is geen vergunning aangevraagd. Het bestemmingsplan staat geen van beide activiteiten toe.

De gemeente is het bevoegde gezag om te handhaven op illegale activiteiten in strijd met het bestemmingsplan. De gemeente heeft het bedrijf aangegeven dat binnen puin breken niet is toegestaan. Desondanks is het bedrijf daar toch mee gestart. Door het opleggen van een last onder dwangsom wil de gemeente voorkomen dat het bedrijf verder gaat met puin breken. Het bedrijf krijgt twee dagen de tijd om te stoppen met de activiteiten. De hoogte van de dwangsom is bepaald op €25.000 per overtreding met een maximum van €100.000.

Op 23 oktober 2013 heeft de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid namens de provincie Zuid-Holland het bedrijf gesommeerd de puinbreker naar binnen in de loods te verplaatsen. Deze last onder bestuursdwang werd opgelegd, omdat het bedrijf buiten puin brak, hetgeen in strijd was met de voorschriften van de milieuvergunning.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.