Theater De Willem weer open vanaf 1 juli

04 juni 2020
Theater De Willem weer open vanaf 1 juli

PAPENDRECHT - Vanaf 1 juni zou Theater De Willem weer open mogen met maximaal 30 bezoekers per voorstelling, maar daar ziet het theater vanaf. Vanaf 1 juli mogen er, zoals het er naar uitziet, 100 bezoekers per voorstelling naar binnen en dat biedt voldoende ruimte.

In hun nieuwsbrief legt het theater uit:

1,5 meter theater
De programmering voor seizoen 2020-2021 was rond, maar het ziet ernaar uit dat we de plannen moeten wijzigen. Door de 1,5-meter regels kunnen we minder mensen tegelijk ontvangen en ook op het podium (en in de repetitieruimte!) moet afstand bewaard worden. Dit betekent dat de hele programmering op de schop moet. Theaters en producenten storten zich de komende weken onder hoge druk op een nieuwe programmering. Er worden nieuwe voorstellingen gemaakt, die speciaal gericht zijn op een kleiner publiek. De theaters streven ernaar om hun nieuwe programmering half augustus bekend te maken.

Hoe gaat het verder
In juni mogen er 30 mensen per voorstelling het theater in. Dat is een typische ‘papieren’ regel, bedacht door iemand met de beste bedoelingen, maar met weinig verstand van de theaterpraktijk. Voor Theater De Willem is het niet haalbaar daaraan mee te doen.

In juli mogen we 100 mensen tegelijk ontvangen. Dat is nog steeds niks om over naar huis te schrijven, maar we missen ons publiek te hard, dus we gaan ervoor! We plannen in juli dus wat ‘inhalers’, maar ook nieuwe voorstellingen die fijn zijn voor een klein publiek. We kunnen dit echter alleen doen als de gemeente en de Veiligheidsregio witte rook laten zien…en dat doen ze helaas pas op het allerlaatste moment. Zo wisten we deze week pas, dat we komende dinsdag weer mogen starten met de JeugdTheaterSchool. We hopen uiterlijk in de laatste week van juni onze zomerprogrammering bekend te maken!

Ergens in de komende twee weken moet er duidelijkheid komen over de voorstellingen van volgend seizoen, maar vooral over de voorstellingen van dit seizoen. En zodra we dat weten, weet jij het ook. Tot die tijd vragen we – niet zonder schaamte, maar toch – nog even om je geduld. Je krijgt echt snel duidelijkheid. En je krijgt, als je wilt, natuurlijk je geld terug.”

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.