Mogelijk toch supermarkt in bibliotheek?

19 maart 2018
Mogelijk toch supermarkt in bibliotheek?

PAPENDRECHT - Het PAB heeft het afgelopen weekend een serieus geluid opgevangen. Er zou toch weer sprake zijn van vergevorderde plannen voor een supermarkt bij het bibliotheekpand. En de gemeente zou daar volop bij betrokken zijn.

Volgens deze plannen gaat de huidige Elimkerk verkocht worden en zal er een nieuwe kerk verrijzen in de Oostpolder. De kopende partij zou de Lidl zijn. Na de sloop van de kerk en de kunstuitleen zou er dan een supermarkt op die plek komen.

Arno Janssen (PAB) is verbijsterd: "De bewoners moeten het nu opnieuw doen met allerlei geruchten. Officieel zijn ze alweer niet door het college geïnformeerd of betrokken. En dat is tegen alle afspraken met hen en de gemeenteraad.

WIj hebben daarom enkele logische vragen aan het college gesteld. Vooral om de onrust onder de bewoners zo kort mogelijk te laten voortduren. Nu maar hopen dat er geen onomkeerbaar proces is en dat zij nog écht inspraak hebben in de nieuwe plannen".

Marco de Haas (VVD) reageert als volgt:"Leuk om te lezen dat het PAB de onrust probeert weg te nemen ipv aan te wakkeren. Men doet niets anders dan wat is afgesproken met de gemeenteraad. Daar hoort het PAB toch ook bij? De afspraak was dat in samenspraak met omwonenden en andere belanghebbenden gezocht ging worden naar alternatieven voor een supermarkt in de bibliotheek. Deze alternatieven moeten een breed draagvlak hebben en financieel realistisch zijn. Als de alternatieven zijn uitgewerkt, worden ze voorgelegd aan de gemeenteraad. Alle ideeën zijn welkom en worden later beoordeeld. Geen vergevorderde plannen dus".

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.