Bibliotheek Papendrecht verhuist van de Markt naar Den Briel aan de Veerweg

07 maart 2018
Bibliotheek Papendrecht verhuist van de Markt naar Den Briel aan de Veerweg

PAPENDRECHT - De Bibliotheek van Papendrecht gaat verhuizen en zit van 23 april op een nieuwe locatie: Den Briel aan de Veerweg. Hier zal voor een jaar of twee de pop-up bibliotheek gevestigd zijn. Vanaf maandag 9 april is de bibliotheek twee weken gesloten voor de verhuizing.

Op maandag 23 april opent Bibliotheek Papendrecht haar nieuwe deuren. Om die twee weken te overbruggen, mogen leden in Papendrecht met een Basis- of Topabonnement tijdelijk extra boeken lenen: tot wel 20 stuks.

Voor alle leden in Papendrecht wordt de uitleentermijn tijdelijk verlengd. Tijdens de verhuizing kan men ook gebruikmaken van een van de andere bibliotheken van AanZet, in bijvoorbeeld Alblasserdam, Dordrecht of Sliedrecht.

Meer en langer lenen
- Leden in Papendrecht met een Basis- of Topabonnement kunnen van 12 maart t/m 7 april extra lenen. Zij mogen maximaal 20 boeken op hun pas hebben staan. Alles boven de 10 stuks moet bij de balie uitgeleend worden. Ook als niet alles in één keer geleend wordt.
- Voor alle leden in Papendrecht geldt tijdelijk een langere uitleentermijn: lenen tussen 12 maart en 7 april = inleveren tot 23 mei.
Zodra de bibliotheek z’n nieuwe deuren opent op 23 april, geldt voor alles wat dan geleend wordt de normale uitleentermijn weer.

Pop-up
De verhuizing van de bibliotheek naar de Veerweg is een tussenstap op weg naar de nieuw te bouwen Kennismarkt. Samen met in ieder geval de Volksuniversiteit zal de Bibliotheek in de Kennismarkt een plek worden voor alle inwoners van Papendrecht. Een plek om te leren, jezelf te ontwikkelen, anderen te ontmoeten en gewoon lekker te lezen. De tijd op de Veerweg wil de Bibliotheek graag benutten om te experimenteren, ideeën te bedenken en te onderzoeken hoe het nieuwe concept in de KennisMarkt wordt ingevuld. Dat doet zij niet alleen: inwoners en maatschappelijke organisaties van Papendrecht worden uitgenodigd om daarover mee te denken.

Op de hoogte
De Bibliotheek AanZet houdt iedereen op de hoogte van de verhuizing. Via de website, digitale nieuwsbrief, Facebook en in de bibliotheek zelf. Aanmelden voor de digitale nieuwsbrief kan via de website. De openingstijden blijven ongewijzigd en vaste activiteiten zullen op de nieuwe locatie weer worden voortgezet. In de agenda op de website staat altijd de juiste informatie.
Wie een vraag heeft kan op werkdagen terecht bij de klantenservice van AanZet. Zij zijn te bereiken via: 078 620 55 00 of service@debibliotheekaanzet.nl.

AanZet voor iedereen
De Bibliotheek AanZet biedt de juiste informatie, inspiratie en vaardigheden voor iedereen. De bibliotheek is er voor wie beter wil leren lezen en schrijven of met de computer en internet wil kunnen omgaan. En voor iedereen die kennis wil maken met nieuwe ideeën, verhalen en technologie. Online én offline. De bibliotheek is ook plek om te studeren, werken of gewoon met iemand af te spreken. Ongeacht je leeftijd, achtergrond of opleidingsniveau. Je hoeft ook geen lid te zijn om bij de Bibliotheek te komen. Iedereen is welkom. Enkel als je materialen wilt lenen, kopiëren of printen heb je een lidmaatschap nodig. Kijk voor onze al onze activiteiten op www.debibliotheekaanzet.nl.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.