Aldi gaat zich vestigen in pand bibliotheek aan Markt

17 april 2017
Aldi gaat zich vestigen in pand bibliotheek aan Markt

PAPENDRECHT - In overleg met Aldi heeft de gemeente Papendrecht afgelopen periode de huisvesting van de supermarkt in het bibliotheekpand verkend. Als positief resultaat daarvan hebben op 13 april wethouder Van Eekelen van de gemeente Papendrecht en de directie van Aldi Culemborg BV een voorovereenkomst tot huur gesloten.

De ondertekening bevestigt dat Aldi deze locatie aan de Markt  gaat betrekken, zodra de bibliotheek is verhuisd naar Den Briel. Den Briel is de tijdelijke locatie voor de bibliotheek tot de definitieve plek voor de bibliotheek gereed is via nieuwbouw tussen het gemeentehuis en de Veerpromenade.

Nu volgt de bouwkundige uitwerking van de verbouwingsplannen, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het beperken van overlast voor omwonenden. Het pand, nu nog eigendom van de gemeente, zal vervolgens verkocht kunnen worden aan de beoogd toekomstig eigenaar Rialto.

De vestiging van Aldi wordt energiezuinig ingericht door toepassing van onder meer ledverlichting, een warmte-terugwininstallatie en het gebruik van CO2-koelingen. Daarnaast is in de gevel veel glas verwerkt om de winkel een open karakter te geven.

Wethouder Van Eekelen: "Aldi vormt een goede aanvulling op het winkelaanbod in het centrum. Deze ondertekening is een mooie stap in de gehele centrumontwikkeling. Onze inwoners profiteren zo van een verbreding van het winkelaanbod."

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.