Kleine en kortdurende festiviteiten in Papendrecht weer mogelijk

02 juni 2020
Kleine en kortdurende festiviteiten in Papendrecht weer mogelijk

PAPENDRECHT - Gezien de versoepelingen van de Corona maatregelen, ontstaat er meer ruimte voor het organiseren van kleine festiviteiten. Dit blijkt uit het antwoord van burgemeester Moerkerke op vragen van het PAB.

Hieronder is het beoordelingsschema van de gemeente voor kleine festiviteiten opgenomen. Indien het initiatief aan de onderstaande vereisten voldoet, kan het in beginsel zijn doorgang vinden. De gemeente kan per initiatief wel maatwerk toepassen.

Beoordeling vereisten:

  1. Betreft een kleinschalige activiteit gericht op kortdurend vermaak voor ouderen en voor mensen die voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van anderen zoals verzorgingstehuizen, gezinsvervangende tehuizen voor verstandelijk/lichamelijk gehandicapten, etc.
  2. Of een kleinschalige activiteit gericht op kortdurend vermaak tegen vereenzaming of een ander maatschappelijk doel. De activiteit wordt uitgevoerd door één of enkele personen en in ieder geval niet meer dan noodzakelijk voor het uitvoeren van de activiteit (maximaal 5);
  3. De activiteit heeft geen publieksaantrekkende werking tot gevolg; Er is geen sprake van voorafgaande aankondiging van de activiteit waarin melding wordt gemaakt van specifieke plaats en tijdstip waarop activiteit plaatsvindt;
  4. Een rijdende activiteit mag slechts 10 minuten aaneengesloten stil blijven staan;
    De duur van een niet-rijdende activiteit op één locatie bedraagt maximaal 30 minuten;
  5. Tussen alle aanwezigen moet de minimale afstand van 1.5 meter worden aangehouden; Gebruik van opzichters 1,5 meter zijn noodzakelijk.

Kortom, vanaf heden kunnen deze activiteiten worden aangemeld. Een vergunning is verder niet nodig.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.