PAB vraagt zich af:'Waarom zijn de banken nog steeds gesloten?'

02 juni 2020
PAB vraagt zich af:'Waarom zijn de banken nog steeds gesloten?'

PAPENDRECHT - De kantoren van de banken in Papendrecht (Rabobank, ING bank en ABN-AMRO bank) in Papendrecht zijn nog steeds dicht.

Waarom kunnen de banken hun dienstverlening niet aanpassen met beschermende regels zoals Plexiglas aan de balie en 1,5 meter afstand?

"Waarom zijn de kantoren van alle banken in Papendrecht nog steeds gesloten en moet er telefonisch een afspraak op andere kantoren gemaakt worden? Particulieren en ook ondernemers ontvangen last van deze afwezige dienstverlening. Er was volop begrip hiervoor, maar nu vanaf 1 juni zou je meer activiteit verwachten".

Het PAB is hier verbaasd over en gaat daarom vragen stellen aan wethouder Paans van economische zaken van Papendrecht en een brief sturen aan de banken.

"Informatie bij de banken leert dat er ook voorlopig weinig zicht is dat zij open zullen gaan waarvoor zij zijn: dienstverlening aan hun klanten. Men beraadt zich nog (steeds).
Voor een afspraak, vragen etc. is men bijna uitsluitend aangewezen op digitale en telefonische informatie. Ondernemers kunnen geen geld afstorten. Men is dan weer aangewezen op kantoren in Dordrecht of Ridderkerk en elders. Dit geldt ook voor afspraken. Die moeten elders plaatsvinden.

Alleen een pinautomaat is geen dienstverlening die je van banken mag verwachten", aldus het PAB.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.