GroenLinks, OP en PvdA dienen motie in voor zuiver water uit de kraan

12 juli 2018
GroenLinks, OP en PvdA dienen motie in voor zuiver water uit de kraan

PAPENDRECHT - Aangezien DuPont/Chemours een wettige vergunning heeft om GenX te lozen, wat onlangs door de rechter is bevestigd, dienden GroenLinks, OP en PvdA een motie om te kijken welke mogelijkheden er zijn om te bekijken hoe we het drinkwater zo zuiver mogelijk kunnen houden.

Bert Grimmius van GroenLinks had tijdens de raadsvergadering op 12 juli de Papendrechtse zuiverwaterambassadeur Karel Thieme uitgenodigd op het gemeentehuis, die de raadsleden het verschil liet proeven tussen gezuiverd water en Papendrechts leidingswater.

De motie roept op om te onderzoeken of het principe 'de vervuiler betaalt' op DuPont/Chemours van toepassing is. Verder roept het op om met de gemeenten Sliedrecht en Dordrecht samen op te trekken voor het ontwikkelen van een samenhangend beleid voor plaatselijk zuiver en veilig drinkwater.

Verantwoordelijk wethouder Kees de Ruyter gaf aan dat het principe 'de vervuiler betaalt' logisch is en dat hier inmiddels al gerechtelijke stappen zijn ondernomen. Verder gaf hij aan dat Oasen aangeeft dat het water veilig is, maar dat men liever geen GenX in het drinkwater heeft. Om deze reden heeft het college besloten om deze motie toch niet te steunen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.