IKC de Wielen zaait bloemenzaadjes voor meer bijen

30 mei 2020
IKC de Wielen zaait bloemenzaadjes voor meer bijen

PAPENDRECHT - De afgelopen 2 weken heeft IKC de Wielen zich ontpopt als een groene school. Florensis uit Hendrik-Ido-Ambacht had stekjes aan de gemeente Papendrecht beschikbaar gesteld om uit te delen aan de kinderen van de basisscholen. Zo ook aan basisschool IKC de Wielen.

De stekjes kwamen in stekbakjes met aarde en konden zo mee naar huis. De kleine plantjes werden enthousiast door de leerlingen van IKC de Wielen ontvangen. De plantjes hebben een mooie plek bij de leerlingen thuis gevonden!

Bloemenzaadjes voor bijen
Deze week kreeg de school via een van de ouders een aanzienlijke hoeveelheid bloemenzaadjes voor de bijen: Bee friendly, zet heel Nederland in bloei voor de bij! Dat past natuurlijk goed in Papendrecht als bij-vriendelijke gemeente: Papendrecht zoemt.

Een heus bijtje kwam de bloemenzaadjes uitdelen aan de klassen. De bloemen-zaadjes zaaien zorgt ervoor dat er meer bijen komen. Die kleine lieve bij zorgt door bestuiving voor een heel groot deel van onze voedingsgewassen. Zonder bijen bijvoorbeeld geen appels, kersen en aardbeien. Maar de bij wordt bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen zijn.

Elke leerling van IKC de Wielen heeft bloemenzaadjes mee gekregen en zo zetten ze samen heel Papendrecht en misschien zelfs heel Nederland in bloei!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.