Wethouder Janssen zingt kleuters toe bij zaaimoment

27 maart 2019
Wethouder Janssen zingt kleuters toe bij zaaimoment

PAPENDRECHT - Op woensdag 27 maart hebben 60 kleuters van Kindcentrum Oranje-Nassau samen met de gemeente Papendrecht en Stichting BIJ de Heerlijkheid een stuk grond ingezaaid bij een stuk grond langs de Pontonniersflat.

Wethouder Janssen zong voor de kinderen een mooi lied over bloemetjes en bijtjes, muzikaal ondersteund met zijn gitaar.

De grond is ingezaaid met vooral meerjarige planten die ook van nature in deze streek voorkomen en op een zodanige manier dat het aantrekkelijk is voor bijen en andere nuttige insecten.

Het wordt straks een prachtig veld met bloemen, waar vele insecten te vinden zullen zijn.

De gemeente Papendrecht ondertekende in 2015 het Bijenconvenant. Hierin is vastgelegd dat dat de gemeente bijvriendelijk wil handelen en het leefgebied van bijen wil verbeteren. Stichting BIJ de Heerlijkheid ondersteunt de gemeente met  bijvriendelijke maatregelen zoals het aanleggen van bloemstroken.

Foto en video: Kindcentrum Oranje-Nassau

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.