Overlast door eikenprocessierups

29 mei 2020
Overlast door eikenprocessierups

PAPENDRECHT - Papendrecht heeft momenteel te maken met overlast van de brandharen van de eikenprocessierups.

In park Noordhoekse Wiel en het Oostpolderpark zijn veel eikenbomen voorzien van een lint met waarschuwing. Ook op de Edelweisslaan zijn bomen gemarkeerd.

De brandharen van de eikenprocessierups kunnen bij mens en dier klachten veroorzaken die lijken op een allergie: huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. In de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf. Niet iedereen is overigens even gevoelig voor de brandharen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.