Martin Verweij volgt André Stemler op als fractievoorzitter PAB

22 mei 2020
Martin Verweij volgt André Stemler op als fractievoorzitter PAB

PAPENDRECHT - Op vrijdag 22 mei heeft André Stremler na liefst 10 jaar het fractievoorzitterschap van het PAB overgedragen aan Martin Verweij.

André Stremler legt uit:"Reeds voor de verkiezingen in maart 2018 is de afspraak gemaakt dat ik halverwege de raadsperiode 2018-­‐2022 het fractievoorzittersstokje zou overdragen. Ik ben dan precies 10 jaar fractievoorzitter geweest. Het is nu dan ook tijd voor een nieuw gezicht. Halverwege deze periode was 21 maart. Omdat we toen werden overvallen door de coronapandemie, er veel onzekerheden waren en niemand precies wist hoe het verder zou gaan is de overdracht op 21 maart uitgesteld tot er zich een geschikter moment zou voordoen. Nu er steeds meer sprake is van versoepeling van de lock-­down is het tijd geworden alsnog het stokje over te dragen, twee maanden later dan gepland".

Martin Verweij heeft zich bereid verklaard de functie van fractievoorzitter op zich te nemen en weet zich daarbij ondersteund door de PAB fractie. Martin Verweij is een ervaren raadslid. In maart 2014 is hij duo-­raadslid geworden voor het PAB. Met ingang van 15 december 2016 is Martin Verweij raadslid. Ook is hij plaatsvervangend Drechtraadslid.

Stremler:"Gezien zijn ervaring in de gemeenteraad heb ik alle vertrouwen in het fractievoorzitterschap van mijn opvolger. Ik wens Martin veel succes. Uiteraard blijf ik deze periode gewoon raadslid in de fractie van het PAB en blijf ik mij inzetten voor Papendrecht en haar inwoners".

Bij zijn profiel staat het volgende over Martin vermeld: "Ik ben gehuwd met Lyda en ben vader van twee dochters. Ik woon sinds 1963 in Papendrecht. Nu eindredacteur wiskunde content. Voorheen docent wiskunde/statistiek bij het HBO en VO, vestigingsmanager van een particulier instituut voor VO, voorzitter MR WdeZ College en auteur cursussen PBNA.

Graag wil ik in het belang van alle Papendrechters meewerken aan een sterke en sociale gemeente. Daarbij zijn o.a. onderwijs, participatie, de Wmo en de gezondheidszorg van groot belang. Luisteren naar de wensen uit de wijken. Daarbij bewoners, partijleden, fractieleden en het college verbinden".

Voor Papendrecht.net betekent dit ook dat Martin Verweij de nieuwe columnist namens het PAB zal worden, we zijn benieuwd naar zijn bijdragen!

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.