De Lage Waard aan Burgemeester Keijzerweg moet plaats maken voor woningen

20 mei 2020
De Lage Waard aan Burgemeester Keijzerweg moet plaats maken voor woningen

PAPENDRECHT - De afgelopen maanden is er door de gemeenteraad achter gesloten deuren overlegd over de toekomst van de Voorgezet Onderwijs scholen in Papendrecht.

Eerder was al besloten dat het college van B&W van plan is om het aantal gebouwen terug te brengen van drie naar twee.

De volgende stap is het voorstel dat de locatie Burgemeester Keijzerweg van de Lage Waard komt te vervallen. De lokalen die hiermee komen te vervallen, moeten dan worden samengevoegd bij de hoofdvestiging van De Lage Waard aan de Vijzellaan.

De ruimte die vrijkomt als De Lage Waard aan Burgemeester Keijzerweg wordt gesloopt, wordt dan benut voor woningbouw. Op deze wijze wordt het plan financieel haalbaar. Op deze locatie kan hoogbouw van 8 tot 10 lagen. Ook op het sportveld naast De Lage Waard aan de Vijzellaan kunnen woningen worden gebouwd.

Voor zowel De Lage Waard aan de Vijzellaan als het Willem de Zwijgercollege is nog niet duidelijk of de gebouwen worden gerenoveerd of dat deze nieuwbouw zullen krijgen. Dit moet straks duidelijk gaan worden tijdens een haalbaarheidsstudie.

Ook moet dan duidelijk worden of de ruimte tussen de Douwes Dekkerlaan en de Jacob Catslaan benodigd is voor nieuwbouw van het Willem De Zwijgercollege.

Na de zomer wordt het voorstel van het college besproken in de raadsvergadering, als er weer publiek bij mag zijn en er dus inspraak kan plaatsvinden. Na akkoord van de gemeenteraad vindt er een haalbaarheidsstudie plaats.

Gerelateerde wijken:
Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.