Voortgezet onderwijs in Papendrecht gaat terug van drie naar twee gebouwen

13 december 2019
Voortgezet onderwijs in Papendrecht gaat terug van drie naar twee gebouwen

PAPENDRECHT - Op donderdag 12 december werd in de gemeenteraadsvergadering verder gesproken over de toekomst van het voortgezet onderwijs in Papendrecht.

De drie huidige schoolgebouwen zijn zeer verouderd en er moet binnen enkele jaren echt iets gaan gebeuren.

Het renoveren van de drie gebouwen en voorzien van de nieuwste eisen kost naar schatting 49,6 miljoen euro. Het college van B&W stelt echter voor om te gaan voor nieuwbouw van de scholen. Voor drie gebouwen is dit mogelijk is voor 56,3 miljoen euro. Wanneer er echter wordt gekozen voor twee nieuwe gebouwen in plaats van drie, dan bedragen de nieuwbouw kosten ongeveer 47,3 miljoen euro.

De gemeenteraad was uiteindelijk unaniem eens om te kiezen voor twee nieuwe gebouwen.

In dit geval krijgt De Lage Waard een eigen nieuw gebouw en De Willem een eigen nieuw gebouw. Wel moeten deze schollen gaan samenwerken op het gebied van de sportfuncties en het beroepsgericht onderwijs, om efficiënter met kosten om te gaan.

In overleg met de scholen worden komende jaar de plannen verder uitgewerkt, zodat deze hopelijk in het voorjaar van 2021 gepresenteerd kunnen worden. De daadwerkelijke bouw zou dan in 2023 plaats moeten vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.